IŞİD’e mi özendiniz?

SAKARYA Üniversitesi'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da bir "bahar şenliği" düzenlenecekmiş. Benim öğrencilik yıllarımda böyle âdetler yoktu, yakın zamanlarda böyle şenliklere davet edildim, gayet eğlenceli....

SAKARYA Üniversitesi'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da bir "bahar şenliği" düzenlenecekmiş.

Benim öğrencilik yıllarımda böyle âdetler yoktu, yakın zamanlarda böyle şenliklere davet edildim, gayet eğlenceli. Pop müzik grupları geliyor, gençler şarkılar söylüyorlar, eğleniyorlar.
Zannediyorum ki ülkenin dört bir yanındaki üniversitelerin çoğunda böyle şenlikler düzenleniyor.
Fakat Sakarya Üniversitesi'ndeki "Müslüman Gençler" bu şenliğe karşı çıkmışlar.
Olabilir, herkes böyle eğlencelerden hoşlanmak zorunda değildir. Kişisel nedenlerle de hoşlanmayabilirler, ideolojik nedenlerle de.
Hoşlanmıyorsanız yapacağınız iş eğlenceye katılmamaktır.
İdeolojik olarak bunun yanlış olduğunu düşünüyorsanız, propaganda yaparsınız, diğer öğrencilere bunun yanlışlığını anlatırsınız, katılımcıların azalmasını hedeflersiniz.
Katılımcılar çok azalırsa zaten bir süre sonra böyle eğlenceler düzenlemekten de vazgeçerler.
Demokrasi böyle bir şeydir. Fikriniz varsa, onu anlatırsınız, ikna etmeye çalışırsınız. İkna edemiyorsanız da öyle toplantılara katılmaz, protesto edersiniz, bu kadar basit.
Fakat Sakarya Üniversitesi'nin Müslüman gençleri, bununla yetinmiyorlar.
Şenliğe karşı bir gösteri düzenlemişler, fotoğrafları gazetede yayımlandı, yaklaşık 20 kişilik bir grup.
Ve üniversitenin güvenlik görevlileri gösterinin artık bitirilmesini söylediğinde şöyle yanıt vermişler: "İlla şenlikleri mi basalım?"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar