400 olamayacağını o da gördü

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemi için bastırmaya devam ediyor. Slovenya'daki konuşmasında "İki başlık var: Bir ya 400. Onunla parlamentoda bu işi çözmek. Bir ikincisi, halka gitmek. Bunu hazırlamak...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemi için bastırmaya devam ediyor.

Slovenya'daki konuşmasında "İki başlık var: Bir ya 400. Onunla parlamentoda bu işi çözmek. Bir ikincisi, halka gitmek. Bunu hazırlamak için de durmak yok."
Daha önce hiç böyle konuşmamıştı.
Gittiği her yerde "400 milletvekili" istiyordu, Başbakan'a da bu talimatı vermişti.
Kendine güveniyordu, yeterince tekrarlarsa 400 milletvekilinin çantada keklik olduğunu hesaplıyordu.
Ama şimdi ilk kez "halka gitmekten" yani referandumdan söz ediyor.
Öyle anlaşılıyor ki Cumhurbaşkanı da artık "Anayasa'yı Meclis'te değiştirecek bir çoğunluğu" elde edemeyeceğini görmüş bulunuyor.
Yandaş araştırma şirketleri, havuz medyasında ne kadar gaz verirse versin belli ki Cumhurbaşkanı gerçek sonuçları görüyor, Anayasa'yı tek başına değiştirecek bir çoğunluk elde edemeyeceğinin farkında.
Ama bir anda "400 isterim" sözlerinden de geri dönemiyor, biraz utangaç şekilde "ikinci yoldan" söz ediyor.
Daha seçimlere kadar çok var, bu ülke için gerçekten uzun bir zaman.
Bu zamanın seçmen tercihlerini nasıl değiştireceğini şimdiden kestirebilmek mümkün değil ama her şey böyle giderse sanırım o aradığı "ikinci yol" da bir rüyadan ibaret kalacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar