Tehlikeli oyunlar

Şahidi olduğu olayları dahi derin öğrenme gücünden yoksun yaşayan kalabalıklar, fısıltıların ışığıyla yetiniyor. Yalana daha çabuk inanıyor ve bu geleneği sürdürüyor. Ve adeta...

Şahidi olduğu olayları dahi derin öğrenme gücünden yoksun yaşayan kalabalıklar, fısıltıların ışığıyla yetiniyor. Yalana daha çabuk inanıyor ve bu geleneği sürdürüyor.


Ve adeta herkes elindeki bir kibritle bir yerlerden işaret bekliyor...

BM’de konuşan ABD Başkanı Obama da bu durumu fark etmiş olacak ki artık gerçekleri gizlemeden konuşuyor...

Beyaz Saray’daki sayılı günlerinin sonuna doğru gerçekleri yeni fark etmiş gibi konuşuyor ve diyordu ki:

- Dünya, bir duvar inşa edip kendi toplumlarımızı aşırıcılıktan korumak için çok küçük.

***

Başkan Obama “Eski düşünce tarzlarına başvurmak için dünya çok küçük ve biz birbirimizle çok fazla iç içe geçmiş durumdayız. Bu zihniyeti Ortadoğu’nun birçok yerinde görüyoruz” diyordu ama Ortadoğu’yu yaşanmaz hale getirenin ABD olduğunu da unutturuyordu.

“Evet, ABD’de çok fazla para-siyaset ilişkisi var” diyerek siyasetin kirli yüzünü açıklayan Obama, “Sermaye ve karar vericiler, sıklıkla demokrasinin yukarıdan yönetenlerin müdahalesiyle değil, tabandan gelerek ilerlemesi gerektiğini unutuyor” diyordu.

Toplumların bilinmezlikler, huzursuzluklar ve savaşlarla dolu olduğunu ifade eden Obama, “Muazzam gelişmeye rağmen, kurumlara olan güveni kaybettik, yönetmek zorlaştı ve milletler arasındaki tansiyon daha çabuk yükselmeye başladı” şeklinde konuşuyordu.

Lakin güneş batarken bunları söylemenin bir anlamı olmuyordu!

***

Cumhurbaş-kanı Recep Tayyip Erdoğan ise Suriye’de, Irak’ta terörün ve savaşın kıskacında inleyen pek çok ülkede yüz binlerce çocuk, kadın, genç ve yaşlının öldürülmeye devam ettiğini söylüyor ve diyordu ki:

- Zulümden kaçan mülteciler Avrupa şehirlerinde aşağılayıcı muamelelerle karşı karşıya kalıyor!

“Diğer yandan, dünyanın pek çok ülkesinde insanlar açlık, salgın hastalıklar, sefalet ve cehaletle boğuşuyor. Bu, insanlık onuru ve vicdanını yaralayan utanç verici bir tablodur” diyen Erdoğan, Suriyeli mültecileri kendilerine yönelik tehdit olarak algılayan tüm Avrupa’ya sesleniyordu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarından sonra 31 Ekim 2022 | 157 Okunma Hiç ışık yok 29 Ekim 2022 | 89 Okunma Derin yapılar 26 Ekim 2022 | 220 Okunma Çalkantılı geçmiş 24 Ekim 2022 | 165 Okunma Yol haritaları 22 Ekim 2022 | 113 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar