Pırlanta Gençlerimiz

NİCE gençlerimiz gerçekten pırlanta, elmas, yakut, zümrüt gibi kıymetli cevhere sahip ama yontulmamış, ham vaziyette. Onların mutlaka kâmil alimler, kâmil mürşidler, kâmil rehberler tarafından yontulmaları...

NİCE gençlerimiz gerçekten pırlanta, elmas, yakut, zümrüt gibi kıymetli cevhere sahip ama yontulmamış, ham vaziyette. Onların mutlaka kâmil alimler, kâmil mürşidler, kâmil rehberler tarafından yontulmaları, olgunlaştırılmaları gerekiyor. Maalesef bizde, nâdir istisnalar dışında böyle bir olgunlaştırma eğitimi ve sistemi yok.
***

En şerefli hizmetler ihlasla doğru dürüst yapılan; İman, İslam, Kur’an, Sünnet, Şeriat, Tarikat-ı Muhammediye, Ümmetleşme hizmetleridir. Bunları yapan has hizmetkarlar en şerefli Müslümanlardır. Cenab-ı Hak bizleri böyle hizmetleri yapanlardan eylesin. Bizzat yapamazsak, yapanlara hizmet etmeyi nasip ve müyesser buyursun.

***
O menhus ve menfur münafık herifler İslam’ı dünya menfaatleri karşılığında sattılar ve onlar ne kötü bir ticaret yaptılar.

***
Meleklere selam söylersin, ben şu veya bu tarikattanım, şu veya bu şeyhin müridiyim dersin, onlar da ha öyle mi derler ve seni doğru Cennet’e götürürler… Ehl-i Sünnet ve Cemaatte böyle şeyler yoktur. Ehl-i Sünnetin temel prensiplerinden biri havf ile reca arasında olmak, akıbetinden korkmaktır.

***
Zinayı caiz gören dinden çıkar kafir olur. Zinayı büyük günah olarak görmeyen ve cezalandırmayan Müslüman bir toplum iflah olmaz. Müslüman, zinayı günah bilmelidir.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 726 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar