Yıkılacaklar

GLOBAL dev derin amansız güçler İslam’a ve Müslümanlara savaş açmış bulunuyor. İslam’ı kendi medeniyetleri, devletleri, hakimiyetleri, hegemonyaları, gelecekleri için tehdit ve tehlike olarak...

GLOBAL dev derin amansız güçler İslam’a ve Müslümanlara savaş açmış bulunuyor. İslam’ı kendi medeniyetleri, devletleri, hakimiyetleri, hegemonyaları, gelecekleri için tehdit ve tehlike olarak görüyorlar.
Mısır’da serbest demokratik seçimlerle iktidara gelmiş Müslümanlar terörist değildi ama onları devirdiler, yerine darbeci âsi bir generali getirdiler.
İslamî rejimlere, demokrasi sınırları içinde bile tahammülleri yok.

Bir ara ılımlı İslam’ı tutarmış göründüler ama onların gözünde İslam İslam’dır, radikali de ılımlısı da aynı kefededir.
İslam çağımızda yükselen bir dindir. Bu gidişin sonu ne olacaktır?

Bir buçuk milyarlık İslam dünyasının, kendi medeniyetine, kendi inançlarına, kendi dinine, kendi kültürüne, kendi kimliğine göre yaşamasını ebedî olarak engelleyebilirler mi?
Engelleyemeyeceklerdir.

Ortadoğu’da gerçek ve kalıcı (iki sıfatı tekrar ediyorum gerçek ve kalıcı) bir barışa razı olmadıkları için üçüncü dünya savaşı çıkacak, çok facialar olacak, sonunda kendileri yıkılacaktır.
Krizler iki türlü çözülür. Birincisi yatay (horizontal) çözümdür. İnsanlar iyiliği, doğruyu, güzeli, barışı, adaleti, hakkı isterler ve iradelerini bu yolda sarf ederler… Bunu yapmazlarsa devreye dikey (vertical) irade girer.

Hıristiyan Yahudi ateist nice Batılının Müslümanlığı kabul etmesi, 11 Eylül İkiz Kulelerin yıkılmasından ve Charlie vak’asından sonra ihtida vak’alarının artması; İslam’ın hak din, hak medeniyet, hak nizam olduğunu gösteren delillerdendir.
Batı medeniyeti elindeki dehşet verici silahlara ve güçlere rağmen İslam’ı durduramayacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar