Batacaklar

Avrupa Birliğini kurtarmak mümkün müdür?.. Sanmıyorum. Önümüzdeki birkaç yıl içinde AB dağılabilir. Nasıl dağılabilir? Eski Sovyetler Birliği gibi… * ABD parçalanabilir mi?.....

Avrupa Birliğini kurtarmak mümkün müdür?.. Sanmıyorum. Önümüzdeki birkaç yıl içinde AB dağılabilir. Nasıl dağılabilir? Eski Sovyetler Birliği gibi…

*

ABD parçalanabilir mi?.. Mümkündür. Mesela Texas bağımsız bir devlet olabilir. Her halükârda ABD, süper devlet olmaktan çıkacaktır.

*

Çin küçülebilir mi?.. Ne zaman, nasıl olacağını bilmem ama küçülecektir. Tibet ve Şarkî Türkistan bağımsız olacaktır.

*

Rusya Federasyonu dağılabilir mi?.. Dağılmaya mahkumdur. Ne zaman, nasıl olacak bilemem.

*

Kemalist ideolojinin geleceği nedir?.. İdeoloji olarak nostaljik taraftarları kalacaktır ama Türkiye üzerindeki hakimiyetini, vesayetini yitirecektir. Kemalizm özelleştirilecektir.

*

İsrail devleti ilelebet yaşayacak mıdır, yoksa ortadan kalkacak mıdır?.. 2022’ye kadar ortadan kalkacağını sanıyorum. İsrail tarihî bir ârızadır, devam etmesi mümkün değildir.

*

Birleşik Krallık (İngiltere) dağılacak mıdır?.. Evet, dağılacaktır. İskoçya ve Galler ayrılıp bağımsız devlet olacaktır.

*

Üçüncü dünya savaşı kopacak mıdır?.. Bu gidişle kopacaktır.


*
Şu anda Türkiye’nin önündeki en büyük tehlike nedir?.. Büyük İstanbul ve Marmara depremidir. Kesin tarih verilemez ama yakın olduğu söyleniyor. Hiçbir hazırlık yapılmamış, gereken tedbirler alınmamıştır.

*

Depremden sonra büyük bir devlet donanma ve ordu göndererek, yardım bahanesiyle İstanbul’u ve Marmara bölgesini işgal edebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 726 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar