Kısa ve Öz

Üniversiteli bir gence: Üç sene önce ilk görüştüğümüzde size, her gün (hiç aralık vermeden) on faydalı bilgi edinmenizi söylemiştim. Bu nasihatimi tutmuş olsaydınız, şu anda on binden fazla...

Üniversiteli bir gence: Üç sene önce ilk görüştüğümüzde size, her gün (hiç aralık vermeden) on faydalı bilgi edinmenizi söylemiştim. Bu nasihatimi tutmuş olsaydınız, şu anda on binden fazla kültür referansına sahip malumatlı geniş ufuklu bir insan olacaktınız. Tavsiyeme önem vermediniz, söz tutmadınız ve cahil kaldınız.

***
Yapmak istedikleri işler, icraat hakkında, inşaallah demeden, kesin şekilde paldır küldür yapacağız edeceğiz başaracağız diyenlere: Allah izin vermeden, yaratmadan hiçbir şey yapamazsınız. Her iş için inşaallah deyiniz.

***
Birine: O imkanlar, o paralar, o vasıtalar babanın malı değildir; milletin, halkın malıdır. Onların içinde saçı bitmedik yetimlerin, fakirlerin, ezilenlerin de hakkı vardır. Hesaplı ve iktisatlı kullan, sakın israf etme. Aksi takdirde çarpılırsın.

***
Egemenlik kayıtsız şartsız milletinmiş… Öyle olsaydı, Ayasofya müze yapılabilir miydi, Ezan-ı Muhammedî yasaklanabilir miydi, Hilafet kaldırılabilir miydi, şapka devrimine karşı çıkanlar asılabilir miydi, medreseler ve tekkeler kapatılabilir miydi, millî yazımızı yasaklanabilir miydi?

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.390 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar