Demokrasi bir din değildir

* DEMOKRASİ bir din değildir… Evrensel bir değer değildir… Demokrasiyi din haline getirmek, kutsallaştırmak, putlaştırmak, evrenselleştirmek doğru değildir… Demokrasi ağacı her iklimde, her toprakta, her...

* DEMOKRASİ bir din değildir… Evrensel bir değer değildir… Demokrasiyi din haline getirmek, kutsallaştırmak, putlaştırmak, evrenselleştirmek doğru değildir… Demokrasi ağacı her iklimde, her toprakta, her ülkede yetişmez. Her çiftçi demokrasi yetiştiremez.

* Müslümanın gözünde üstün ve esas olan İslam’dır. Demokrasi, âdil islamî sisteme geçiş için bir köprü olabilir.

* İslam, doğru din, doğru inanç, doğru nizam, doğru dünya görüşü olarak ortaklık kabul etmez. Kur’anda “Allah katında din İslam’dır” buyurulmuştur.

* Demokrasi teori (nazariye) olarak başkadır, uygulama olarak başka. Genelde, teori ile realite arasında derin uçurumlar vardır.

* Uygulamada, demokrasi büyük kayıplar verir.

* Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir prensibi yaldızlı bir edebiyattan ibarettir.

* Demokratik sistemin başarıyla uygulanabilmesi için, öncelikle idare edenlerin vasıflı, âdil, doğru dürüst ve hikmetli (bilge) kimseler olması gerekir.

* Demokrasi kopukluk kabul etmez.

* Cumhuriyet rejimi, demokrasinin olmazsa olmaz şartı değildir. İngilterede cumhuriyet yok, krallık var ve en âlâ demokrasi oradadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar