Müslümanlar İslam’a Yabancılaştı

Günün paragrafı: Tufanda Boğuldular HAZRET-i NUH aleyhisselam onları çok açık ve seçik şekilde uyarmıştı. Allaha ortak koşmayın, sadece O’na ibadet edin, azgınlık yapmayın, haddi...

Günün paragrafı:

Tufanda Boğuldular

HAZRET-i NUH aleyhisselam onları çok açık ve seçik şekilde uyarmıştı. Allaha ortak koşmayın, sadece O’na ibadet edin, azgınlık yapmayın, haddi aşmayın, kendinize ve başkalarına zulm etmeyin, yeryüzünde fesat çıkartmayın, salih, âdil, itaatli kullar olun demişti. Onlar Allahın Peygamberini dinlememişler, onunla alay etmişler, azgınlıklarını ve taşkınlıklarını sürdürmüşlerdi. Her türlü ahlaksızlığı utanmadan, arlanmadan işliyorlardı. Onlara her gün bayramdı. Düğünler, dernekler, eğlenceler, fısk u fücurlar gırla gidiyordu. İçki, refah, zenginlik, mal mülk, altın gümüş, müzeyyen evler, şehvetler, zinalar, ribalar onları sarhoş etmişti. Allahın çizdiği sınırları fütursuzca çiğniyorlardı. Tufan olursa biz yüksek tepelere çıkar, kurtuluruz diyorlardı… Hazret-i Nuh, kendisine inanlarla birlikte gemiye bindi, tufan başladı. Allaha ortak koşanlar, kâfirler, azgınlar, fasıklar, facirler, bize bir şey olmaz diyenler, Peygamberle alay edenler sular altında kaldılar, boğuldular, hem dünyaları, hem de ebedî saadetleri gitti. Uyarılara kulak vermediler, kendilerini ıslah etmediler ve cezalarını buldular.

***

* ZAMANE Müslümanları İslam’a, Kur’ana, Sünnete, Şeriata, İslam ahlakına, İslam hikmetine, islamî hayat tarzına, İslam nizamına, islamî değerlere, İslam kültür ve zihniyetine, İslam medeniyetine, islamî-hicrî takvime yabancılaştılar.

* Cahiller büyük alim yetiştiremez.

* Yarı cahiller de alim yetiştiremez.

* Yarı mühtediler hidayette değildir.

* Müslüman musallidir, musalla Müslümanının Müslümanlığı şüphelidir.

* Mutlak eşitlik yoktur. Alimle cahil eşit değildir… İyi ile kötü eşit değildir… Mü’min ile kâfir eşit değildir… Akıl sahibi ile akl-ı selim sahibi eşit değildir… Geri zekalı ile süper akıllı eşit değildir… Bilenle bilmeyen eşit değildir… Hikmetli kişi ile hikmetsiz kişi eşit değildir.

* Erkeklerin kadınlaşması, kadınların erkekleşmesi fıtrata aykırıdır ve dünyanın nizamını bozar.

* Âdil ve iyi kanunları uygulayacak vasıflı hukukçular yoksa adalet sağlanamaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar