Müslüman’ın Andı

* Ben Rabb olarak, kemal sıfatlarla sıfatlı ve noksan sıfatlardan münezzeh Allah-u Teâlâ’dan razıyım.* Kitab ve düstur (anayasa) olarak, Allah’ın kadim Kelamı olan Kur’an-ı Kerim’den razıyım. Onu...

* Ben Rabb olarak, kemal sıfatlarla sıfatlı ve noksan sıfatlardan münezzeh Allah-u Teâlâ’dan razıyım.
* Kitab ve düstur (anayasa) olarak, Allah’ın kadim Kelamı olan Kur’an-ı Kerim’den razıyım. Onu heva ve re’y ile câhilâne tefsir etmem. Onun hükümlerini bütünü ile kabul ederim, bir kısmını kabul edip, bir kısmını red beyinsizliğine düşmem.
* Din ve nizam olarak, Allah’ın bize göndermiş olduğu İslam dininden razıyım.
* Nebi ve Resulûllah, seyyid ve kaaid, önder olarak Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellemden razıyım. Onu en büyük örnek ve model kabul ederim. Sünnetini kurtuluş yolu bilirim. Ona biat ve itaat ederim.
* Mezheb olarak, Resulûllahın Ashabının Ehl-i Beytinin, sâlih seleflerin Ehl-i Sünnet ve Cemaat fırka-i nâciyesinden razıyım.
* Hukuk sistemi olarak Şeriat-ı Garra-i Ahmediyyeden razıyım.
* Ümmet olarak Ümmet-i merhume-i Muhammediyeden razıyım.
* Ahlak sistemi olarak İslam ahlakından razıyım.
* Salih olsunlar günahkâr olsunlar bütün mü’minleri kardeş bilirim, hiçbir mü’mine kafir ve müşrik demem. Mü’mine kâfir diyenin kendisinin kâfir olacağını bilirim.
* İslam düşmanı kâfirleri ve münafıkları dost ve velî edinmem.
* Allah’ın kesin emri üzerine adaletten yanayım, zulme karşıyım.
* Yalan söylemeyi, emanete hıyanet etmeyi, vaadinden dönmeyi münafıklık bilirim.
* Dünyanın geçici ve aldatıcı olduğuna, ahiret hayatının ebedî olduğuna inanırım.
* Kıyamet’e, Kıyamet’in küçük ve büyük alametlerine, ölüme, kabir ahvaline, Mahkeme-i Kübraya, Allaha hesap verileceğine, Mizan’a, Allah’ın izni ile şefaate, Sırat köprüsüne, Cennete Cehenneme, mü’minlerin ilahî adalet gereği Cehenneme atılsalar bile orada devamlı kalmayacaklarına, şirk ve küfürle ölenlerin ebedî azaba duçar olacaklarına inanırım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar