Her Yalan Daha Büyük Bir Yalanı Tetikler

UNIVERSITY College London (UCL) mensuplarından Tali Sharot, Nature Neuroscience dergisinde yayınlanan ilmî makalede, insanın, yalan söyledikçe daha fazla ve daha kolay yalan söyleme kabiliyeti kazandığını yazıyor. Önce...

UNIVERSITY College London (UCL) mensuplarından Tali Sharot, Nature Neuroscience dergisinde yayınlanan ilmî makalede, insanın, yalan söyledikçe daha fazla ve daha kolay yalan söyleme kabiliyeti kazandığını yazıyor.

Önce küçük ve zararsız sayılan bir yalan… Bunun ardından başka bir yalan, daha büyük, daha vahim yalanlar. Nihayet kişi, profesyonel yalancı oluyor.

İslam dini yalanı yasak etmiştir. Gerçek İslam toplumu yalansız bir toplumdur.

Olgun Müslüman yalan söylemeyen bir mahlûktur.

Yalancılar, kötü insan ve kötü Müslüman’dır.

İslam devletinde yalan söylemek, halkı aldatmak suçtur.

Hiçbir devletin okullarda yalan tarih okutmaya hakkı yoktur.

Lozan hezimetini zafer gibi göstermek ve öğretmek büyük bir yalandır.

Şapka giymenin, Latin harflerini kabul etmenin, bin yıllık millî alfabemizi yasaklamanın, İslam medreselerini ve tasavvuf tekkelerini kapatmanın iyi olduğunu iddia etmek korkunç yalanlardır.

Kadınların ve erkeklerin her konuda eşit olduğunu iddia etmek, efsane çapında bir yalandır. (Kadının erkekten, erkeğin kadından üstün tarafları vardır. İnsan olarak elbette eşittirler ama her konuda eşitlik yoktur.)

Feminizm, büyük yalanlar üzerine kurulmuş sapık bir ideolojidir.

Darwinizm nazariyesi, gerçek değildir, yalandır.

M. Kemal Paşa’nın ölümünden sonra Dönmeler tarafından türetilmiş Kemalizm bir yalanlar manzumesidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar