Müslüman İki Defa Dolandırılmaz

SAF Müslüman, din sömürücüleri tarafından bir kere dolandırılabilir ama ikinci defa dolandırılırsa, saf olmaktan çıkar, salak ve ahmak olur.Bir Müslüman ki, bin defa dolandırılıyor, yine de...

SAF Müslüman, din sömürücüleri tarafından bir kere dolandırılabilir ama ikinci defa dolandırılırsa, saf olmaktan çıkar, salak ve ahmak olur.
Bir Müslüman ki, bin defa dolandırılıyor, yine de akıllanmıyor, onun Müslümanlığına ne demeli
Resulullah Efendimiz buyuruyor: “Mü’min bir delikten çıkan (zararlı zehirli mahluk) tarafından ikinci defa sokulmaz.”
Mü’min firasetlidir, Resulullah (Salat ve selam olsun ona) “Mü’minin firasetinden çekininiz, çünkü o Allah’ın nuruyla görür” buyurmuşlardır.
Bugün ülkemizde Müslümanım diyen ama İslam’ı yeteri kadar ve doğru olarak bilmeyen milyonlarca kimse vardır. Birtakım din sömürücüsü eşkıya ve haşarat bu saf vatandaşları dolandırmakta ve çarpmaktadır.
Müslüman halkın ve bilhassa gençliğin dinî konularda mutlaka iyi eğitilmesi gerekir.
Bu konuda bazı uyarılarda bulunmak istiyorum:
1. Kur’ana uyan, Resulullahın yolundan giden gerçek ve râsih ulema, şahsî menfaatleri için Müslüman halktan para toplamaz.
2. İman, İslam, Kur’an, Sünnet, Şeriat ve tasavvuf hizmetleri karşılığında para alınmaz. Bunlar Allah rızası için ihlasla yapılır. Bir adam Yaratan için yaptığını iddia ettiği hizmet için yaratıklardan para istiyor ve alıyorsa bilin ki o çok tehlikeli ve zararlı bir münafıktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar