Benim Para Transferim Yoktur

PARA transferim diye bir mesele yoktur, olamaz. Çünkü birkaç bin tl dışında birikmiş param yoktur. Banka veya finans kurumu hesabım, banka numaram, kredi kartım, çek defterim bunlara benzer şeyler yoktur.Zengin miyim...

PARA transferim diye bir mesele yoktur, olamaz. Çünkü birkaç bin tl dışında birikmiş param yoktur. Banka veya finans kurumu hesabım, banka numaram, kredi kartım, çek defterim bunlara benzer şeyler yoktur.
Zengin miyim Çağdaş kriterlere göre para bakımından zengin sayılmam.
Mallarım: Oturduğum daire ve tek katlı harap bir köy evim vardır.
Asıl zengin tarafım: Büyük bir kütüphanem var, onu Ankaradaki beş milyonluk kütüphaneye ücretsiz vakf ettim, her ay birkaç bin adedi sandıklanıp sevk ediliyor. Kitap bakımından Türkiyenin sayılı zenginlerinden sayılırım.
Hüsn-i hat levhalarım vardır.
Ivır zıvır eski yeni el sanatı objelerim vardır.
Otomobilim satılsa on beş bin lira eder. Otomobil zengini değilim.
Lüks yaşamam. Cuma günü Süleymaniye camii karşısındaki Beydağı lokantasına gittim, dört kişi 50 liraya doyduk.
Hızlı trenle ve uçakla seyahat ederim. Eski İngiltere başbakanı gibi, uçağın ucuz bir koltuğunda otururum.
Pahalı olmamak şartıyla el sanatları ürünleri satın alırım.
Geçen gün Mercan taraflarında bir Uzakdoğu mobilyaları mağazasından masif ağaçtan işlemeli, kakmalı harika büyük bir sandık aldım. Beş yüz lira ödedim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 726 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar