Darbe

1.15 Temmuz darbesi bastırıldı mı..Evet bastırıldı ama bundan sonra başka şu veya bu şekilde başka darbeler ve hamleler olmayacağına dair kesin garantimiz yoktur. 2.Darbe bir uyarı, tokat ve sille mi idi.. Bunda hiç...

1.15 Temmuz darbesi bastırıldı mı..Evet bastırıldı ama bundan sonra başka şu veya bu şekilde başka darbeler ve hamleler olmayacağına dair kesin garantimiz yoktur.

2.Darbe bir uyarı, tokat ve sille mi idi.. Bunda hiç şüphe yoktur. Mutlaka, birilerinin uyanması, derlenip toparlanması, kendilerine ve işlere çeki düzen vermesi gerekir.

3.Darbenin bastırılması bir zafer midir.. Değildir, bir mühlet verme, bir uyarıdır.     

4.Darbeciler hatâ edip yanlış mı yaptılar.. Bunda hiç şüphe yoktur. Darbenin kendisi büyük bir hatâdır.

5.Darbeye mâruz kalanlar mâsum mudur, onların da hatâları yok mudur..Mâsum değildirler, hayli hatâları, noksanları vardır.

6.Suikast timinin bereleri vişne çürüğü renginde miydi, yoksa mavi mi idi.. Lütfen böyle aptalca ve salakça sorular sormayınız

7.Bu darbeye Ehl-i Sünnet İslamlığı yeşil ışık yakar, izin, fetva, ruhsat ve cevaz verir mi.. Kesinlikle vermez.

8.Türkiye’nin bugünkü düzeni veya sistemi iyi midir, kötü müdür..İslamî, Kur’anî, Nebevî, Şer’îkriterlere göre kötüdür. Devlet korunmalı, bozuk düzen âdil olanı ile değiştirilmelidir.

9.Kötü ve bozuk düzen veya sistemin tâmiri ve ıslahı mümkün müdür.. Değildir.

10.Bazı Nurcular, Kur’an’a Sünnete aykırı kötü düzeni savunuyormuş… Hiçbir Risale-i Nur talebesi ve hizmetkârı kötü düzeni beğenmez, savunmaz, desteklemez ve ondan razı olmaz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 726 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar