On Üç Yıkıcı Bid’at Cereyanı

1. Light ve ılımlı İslam Projesi: Bunu ABD Evangelistleri, İsrail, Siyonistler ve diğer İslam karşıtı güçler çıkartmış olup; içi boş, Şeriatsız fıkıhsız bir din türetmek...

1. Light ve ılımlı İslam Projesi: Bunu ABD Evangelistleri, İsrail, Siyonistler ve diğer İslam karşıtı güçler çıkartmış olup; içi boş, Şeriatsız fıkıhsız bir din türetmek, gerçek İslam’ın yerine beşerî bir hümanizma ve ideoloji getirmek için planlanmıştır.

2. Sünnet düşmanlığı. Sünnet karşıtları, Sünneti ya tamamen inkar ediyor, yahut sahih hadislerin bir kısmını inkar ediyor.

3. Sünnet ayıklama hıyaneti: Bunlar, AB kriterlerine uymayan sahih hadisleri inkar edip ayıklamışlardır.

4. Fazlurrahmancılık: Bu cereyan Kadiyanilik gibi İslam dışı bir akımdır. Bin dört yüz küsur yıllık İslam tarihinde görülmüş en yıkıcı bid’at fırkasıdır. Bunların tezleri kabul edilip yayılırsa ortada din diye bir şey kalmaz.

5. Kemalizme uygun bir din çıkartma ve uydurma faaliyetleri: Kemalizm ile gerçek İslam temelden birbirine aykırı olup birbirleriyle bağdaşmaz ve uyuşmazlar.

6. Kenan Evren Paşanın okullara koydurduğu aldatmaca din derslerinde okutulan, öğretilen İslam.

7. Sünniliği Şiiliği bırakalım, bütün Müslümanlar Kur’anda birleşsin ütopyası.

8. Mısır’da, Pakistan’da, şurada burada zuhur etmiş, İslam dinini siyasetle özdeşleştiren aktivist İslamcılık cereyanları.

9. M. Kemal’i veli ilan eden bazı bozuk Kemalist tarikatlar.

10. Müslümanları sekülerleştirerek, dünyevileştirerek din ile hayatı birbirinden ayırt etmeye çalışan sinsi faaliyetler ve cereyanlar.

11. Ümmeti birbirinden kopuk bin parçaya ayıran İslamcılıklar, İslam Protestanlığı projesi.

12. Dinde reform, dinde değişim, dinde yenilik cereyanları.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar