Gençlerimizi İyi Yetiştirebiliyor muyuz?

LİSE ve üniversitelerde büyük sayıda Müslüman genç yetişiyor, yetiştiriliyor. Bunlar İslam, Kur’an, Sünnet, Şeriat, Tasavvuf (İslam Ahlakı) kriterlerine göre iyi yetiştirilebiliyor mu?Önemli bir soru:...

LİSE ve üniversitelerde büyük sayıda Müslüman genç yetişiyor, yetiştiriliyor. Bunlar İslam, Kur’an, Sünnet, Şeriat, Tasavvuf (İslam Ahlakı) kriterlerine göre iyi yetiştirilebiliyor mu?
Önemli bir soru: Üniversiteli bir gence sadece burs verilmek suretiyle onun iyi, güçlü, vasıflı yetişmesi sağlanır mı? 
Bu soruya bendenizin cevabı şudur: Burs, bir gencin geçimi, yemesi, barınması, cep harçlığı için bir katkıdır. Sadece burs verilerek bir genç yetiştirilmez.
İslam ölçülerine, kıstaslarına göre bir gencin yetişmesi ne demektir?
Cevap: Şu üç boyutunun geliştirilmesi, olgunlaştırılması demektir. Birincisi: Doğru inançlara, bilgilere, kültüre sahip olacak… İkincisi: Ahlak ve karakter terbiyesi alacak… Üçüncüsü: Estetik, sanat, güzellik boyutu gelişmiş ve güçlü olacak.
Gence ayda birkaç yüz lira vermekle bu işler kendi kendine olmaz.
Soru: Bugünkü liselerimiz Müslüman gence, yukarıda saydığım üç boyutu yeterli derecede kazandırabiliyor mu?
Cevap: Kesinlikle kazandırmıyor. Bırakın normal liseleri, İmam-Hatip okulları bile kazandırmıyor. Mevcut eğitim sistemi çağdışı ideolojik, Kemalist bir sistemdir. Islah ve ikmal etmez, ifsad eder.
Somut bir örnek vereyim:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar