Bir İslâm Şehri

Yüz veya yüz elli bin nüfuslu tarihî bir taşra şehrimiz… Son maddî ve şeytanî zenginlikten nasibini almış ve eski kültür ve mimarî dokusunun tamamı veya bir kısmı tahrip edilmiş, yerine...

Yüz veya yüz elli bin nüfuslu tarihî bir taşra şehrimiz… Son maddî ve şeytanî zenginlikten nasibini almış ve eski kültür ve mimarî dokusunun tamamı veya bir kısmı tahrip edilmiş, yerine iğrenç ve çirkin beton bloklar dikilmiş. Haddinden fazla otomobil var.

Bizim kendi medeniyetimize göre bu şehirde neler eksiktir, neler fazladır?

1. Eskiden bu şehirde İslam medreseleri ve İslam mektepleri varmış, artık onlar yok. İmam-Hatip mektebi onların yerini tutamaz mı? Kesinlikle tutamaz. Bu şehrin bir İslam şehri olması için mutlaka İslam medreseleri ve İslam mekteplerine sahip olması gerekir. Nasıl medreseler ve mektepler? Gerçek kaliteli medreseler ve mektepler.

2. Eskiden bu şehirde tasavvuf tarikatları ve tekkeleri varmış, onların yerinde de yeller esiyor. Şehrin İslam şehri olması için mutlaka tarikat, tekke olması gerekir. Nasıl tarikat? Şeriata uygun tarikat.

3. Bir şehrin İslam şehri olması için orada yaşayan Müslümanların bahçeli, müstakil İslam evlerinde ikamet etmesi gerekir. Üst üste sefertası gibi katlar halindeki dev bloklar İslam yaşayışına uygun değildir.

4. Şehrin İslam şehri olması için Müslümanların en az yüzde doksanının beş vakit namaz kılması gerekir.

5. Farz namazların camilerde ehliyetli, liyakatli, icazetli imamların ardında cemaatle kılınması gerekir.

6. Şehirde yeterli miktarda icazetli, ulema, fuqaha, meşayih ve ziyalı kimseler bulunması gerekir.

7. Cuma günleri öğle ezanı okununca işyerlerinin, dükkanların, büroların kapatılması, ticarete ara verilmesi ve halkın camilere gitmesi gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar