Âqiller Şûrası

NORMAL bir insan, insan olduğu için yanılabilir, hatâ edebilir. Sadece Peygamberler ismet sıfatıyla muttasıftır, onlar günah işlemezler, çünkü korunmuşturlar.Ülkemizdeki birçok olumsuzlukların sebebi...

NORMAL bir insan, insan olduğu için yanılabilir, hatâ edebilir. Sadece Peygamberler ismet sıfatıyla muttasıftır, onlar günah işlemezler, çünkü korunmuşturlar.
Ülkemizdeki birçok olumsuzlukların sebebi, bazı kimselerin biz asla hatâ etmeyiz, biz yanlış yapmayız, bütün hatâlar ve yanlışlar ötekilerdedir, bizim karşıtlarımızdadır zihniyetinden ve inadından kaynaklanmaktadır.
İnsan hatâlarını, yanlışlarını nasıl önleyebilir. Bunun birinci çare ve çözümü, bir iş yaparken uzman, tecrübeli, birikimli, bilge ve güvenli kimselere danışmaktır. İstişâre etmeyen nâdim olur buyurulmuştur.
Akıl akıldan üstündür…
Benim dediğim olacak, benim kimsenin aklına ihtiyacım yok demek akıllı kişinin kârı değildir.
İslam dininde istişarenin=danışmanın büyük yeri vardır.
Akıllı, bilgili, bilge vezirlere sahip padişahlar, sultanlar, halifeler; onların fikirlerine, re’ylerine, tavsiyelerine kulak verdikleri müddetçe başarılı olmuşlardır.
Türkiye’nin Büyük Millet Meclisi vardır ama bunun üzerinde, istişare konusunda bir de Âqil İnsanlar Şûrası olsa ne iyi olur.
Böyle bir Şûrada yüzlerce üyenin bulunması gerekmez. On on beş kişi yeter.
Bence bu Şûranın üyelerine maaş ödemek de gerekmez. Yol, konaklama masrafları verilse yeterlidir.
Bu üyeler âqil, bilge, tecrübeli, kâmil, birikimli insanlar oldukları için asla yağcılık ve yalakalık yapmazlar. Yıkıcı muhalefet de yapmazlar. İsabetli konuşurlar.
Bendeniz ortaya bir fikir atıyorum, özel mahiyette de olsa bir Âqiller Şûrası kurulmasını istiyorum. Bu teklifim bir nal mahiyetindedir. Geriye üç nal ile atı bulmak kalıyor.
Söylemeye lüzum yok ama yine belirteyim. Bendeniz böyle âqil ve mümtaz bir kimse değilim.
(İkinci yazı)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar