Din Konusunda İyi Bildiklerim

BENDENİZ din alimi ve faqih değilim ama din konusunda çok iyi bildiğim şeyler vardır. Arz ediyorum:1. İslamdan başka Allah katında makbul hak din yoktur.2. Zamanımızda üç hak ibrahimî din vardır, bunların...

BENDENİZ din alimi ve faqih değilim ama din konusunda çok iyi bildiğim şeyler vardır. Arz ediyorum:
1. İslamdan başka Allah katında makbul hak din yoktur.
2. Zamanımızda üç hak ibrahimî din vardır, bunların bağlıları ehl-i necat ve ehl-i Cennettir inancı bozuktur, küfre götürür. Aksini söyleyen ortaya çıksın ve Sünnî ulema ile tartışsın.
3. Bütün mü’minler tek bir Ümmettir.
4. İslamı hayata uygulamak için fıkıh mezhebi şarttır. Asr-ı saadet’ten sonra fıkıh olmadan iki rekat namaz doğru dürüst kılınamaz.
5. Mezhebsizlik yıkıcı bir cereyan, dehşetli bir bid’attir. Dinsizliğe köprüdür.
6. Resulullah Efendimiz âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. O bizim ve bütün insanlık için en güzel örnek ve modeldir.
7. İslamda din ve dünya ayırımı yoktur.
8. Din bir vicdan işidir ama sadece vicdan işi değildir.
9. Akıl ne kadar gelişirse, selim olursa, faydalı ilimlerle mücehhez olursa dini o nispette iyi ve doğru anlar ama akıl dinin kaynağı değildir.
10. Bir Müslümanın, yaşadığı zamandaki İmama biat ve itaat etmesi gerekir. Boynunda böyle bir itaat bağı bulunmadan ölen kimse sanki cahiliyet ölümü ile ölmüş olur.
11. Riba haramdır.
12. Zina haramdır, cezası çok ağırdır. Başından evlilik geçmemiş bekarlara sopa cezası verilir, evli veya başından evlilik geçmiş olanlar recmen idam edilir.
13. Helal olduğuna itikat etmeden işlenen büyük günahlar kişiyi dinden çıkartmaz, kafir yapmaz.
14. Ruhbanları erbab haline getirip putlaştırmak şirktir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.390 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar