İstanbulda Hilâfet Yürüyüşü

(Bu yazı birkaç ay önce yazılmıştır.)İSTANBUL’da bir grup Müslüman Hilafet yürüyüşü yapmış. Dönme medya rahatsız olmuş, homurdanıyor… Müslümanların Hilafet, Halife...

(Bu yazı birkaç ay önce yazılmıştır.)
İSTANBUL’da bir grup Müslüman Hilafet yürüyüşü yapmış. Dönme medya rahatsız olmuş, homurdanıyor… Müslümanların Hilafet, Halife istemesinden daha normal, daha tabiî ne olabilir? Hıristiyanlar Patrik Papa Piskopos ister, Yahudiler Hahambaşı ister, Masonlar Üstad-ı Âzam ister, Tibet Budistleri Dalay Lama ister; bu istemeler suç olmaz da, Müslümanlar Halife, Emîrül Mü’minîn, İmamül Müslimîn isteyince mi suç olacakmış?
Hilafet yürüyüşüne katılan kimselerin fotoğraflarını gördüm, büyük bir kalabalık yoktu. İyi bir organizasyon yapılmış ve bir milyon insan toplanmış olsaydı ne iyi olurdu.
Müslümanların başında ehliyetli ve liyakatli bir Halife olmadığı için Ümmet’in (Ümmet diye bir şey kaldıysa) işleri iyi yürümüyor.
Hilafet mutlaka geri getirilmeli, Müslümanların başında mutlaka ehliyetli bir Halife bulunmalıdır.
Egemen azınlıklar, Dönmeler, Kriptolar, militan ateistler böyle bir şey istemezlermiş. Onların istememesi biz Müslümanları bağlamaz.
Aslında tez elden bir Hilafet Komitesi kurulmalıdır.
Bu Komite cemaatlerin, tarikatların, grupların, hizip ve fırkalarında üzerinde olmalıdır.
Kesinlikle siyasete alet edilmemelidir.
Bu komiteye bir tek arivist, şarlatan, soytarı, şâibeli, din sömürüsü yapan rezil kimse alınmamalıdır.
Rumların, Ermenilerin patrikleri, Yahudilerin Hahambaşıları, Masonların Üstad-ı Âzamları olduğu gibi Müslümanların da râşid Halifesi olmalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar