Kıyafet Konusunda Rezil Taklitçiliğimiz

İSLAM dünyasında kıyafet ve serpuş konusunda korkunç bir yabancılaşma ve rezillik görülüyor. Nice İslam ülkesi ve toplumu Batı kıyafetlerini yüzde yüz benimsemiş vaziyettedir. Bizi onlardan...

İSLAM dünyasında kıyafet ve serpuş konusunda korkunç bir yabancılaşma ve rezillik görülüyor. 
Nice İslam ülkesi ve toplumu Batı kıyafetlerini yüzde yüz benimsemiş vaziyettedir. Bizi onlardan ayıracak millî bir serpuşumuz bile yoktur artık.
Hindistan Mecusileri bizim kadar mukallit değil. Onların devlet reisleri, başbakanları, önemli adamları millî Hint kıyafetleri giyiyor, kadınları sariye bürünüyor.
Müslüman din adamlarının, fakihlerinin, şeyhlerinin, imanlı ziyalıların islamî kıyafet, tesettür ve serpuş üzerine eğilmeleri, çare ve çözümler aramaları zaruret haline gelmiştir.
Eskiden bu konular serbestçe müzakere edilemiyordu. Şimdi hürriyet var.
Osmanlılarda olduğu gibi millî bir serpuşumuz olması şarttır. İslam terbiyesinde, görgüsünde, edebinde, kültüründe erkeklerin başlarının daima bir serpuş ile örtülü olması gerekir.
Başı açık olmak, gezmek İslam’a göre ayıptır, terbiyesizliktir.
Laik bir düzende istemeyenlere baskı ve zorlama yapılamaz ama Müslümanlar bu konuda eğitilmelidir.
Cep telefonuna, lüks arabaya, faydasız mobilyalara, israflı tıkınmalara verdiğimiz önemi islamî kılık kıyafete, serpuşa vermiyoruz.
Kadın tesettürü konusunu birtakım tesettür bezirganları mıncıklamışlar, dejenere etmişlerdir. Ortaya, islamî ve şer’î tesettür yerine şeytanî bir Süslüman tesettürü çıkartılmıştır. 
Bendeniz Müslüman erkeklerin bundan üç yüz sene önceki Yeniçeri veya Bostancı kıyafetlerine bürünmesini teklif etmiyorum. Çağa uygun islamî kıyafet ve serpuş istiyorum.
Müslümanlar, İmam-Hatip mekteplerini de sulandırdılar. Keşke bunların yanında birkaç İslam güzel sanatlar lisemiz, İslam kılık kıyafet ve serpuş kolejimiz, İslam mimarisi meslek lisemiz de olsaydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar