Adalet Sınırları İçinde Müslümanların Menfaatleri

BU memleketin ezici çoğunluğu, ama şöyle ama böyle Müslümandır. Binaenaleyh aşağıdaki konularda şöyle düşünürüm:Hangi koalisyon Müslümanların lehinedir veya onlara daha az zarar...

BU memleketin ezici çoğunluğu, ama şöyle ama böyle Müslümandır. Binaenaleyh aşağıdaki konularda şöyle düşünürüm:
Hangi koalisyon Müslümanların lehinedir veya onlara daha az zarar vermektedir, öyle olsun. Müslümanların zararına bir koalisyona niçin taraftar olacakmışım?
Dershanelerin açılması mı, açılmaması mı Müslümanların lehinedir, öylesi olsun. Lakin bu konuda adalete de riayet edilmelidir.
Bütün konularda, Müslümanların hakları, hukuku, menfaati ön planda gelir. Bunun sınırı nedir? Adalete uygun olacak, asla zulm edilmeyecek şekilde.
Dönmelerin lehine, fakat Müslümanların aleyhine… Böyle çözümleri kabul edemem. Gizli Yahudilerin, Gizli Haçlıların, Gizli Zerdüştîlerin lehine, Müslümanların aleyhine… Bunu asla doğru bulmam.
Bin kişilik bir azınlığın bile hakkı ve menfaati çiğnenmesin ama Müslümanlara da zarar verilmesin, haksızlık yapılmasın.
Bugün ülkemizde yapılan bir yığın iş, Müslümanların zararınadır.
İslam hukukunda, kültüründe, ahlakında zina kötü, çirkin bir günah ve suçtur. Bu konuda azınlıkların lehine bir inkılap yapılmış, zina suç olmaktan çıkartılmıştır. Böyle bir şey hem adalete, hem de Müslümanların temel haklarına ve menfaatlerine aykırıdır. Bunu kabul edemem.
Okullarda, buluğa ermiş kız ve erkek çocukların birlikte karma okutulması Müslümanların aleyhine, egemen ve baskıcı azınlıkların lehinedir. Bunu da kabul etmem.
Ülkemizdeki Yahudiler ve Hıristiyanlar azınlıktadır. Hafta tatilinin onların dinlerine uygun olması, Müslüman çoğunluğun dinine uygun olmaması bir adaletsizliktir, zulümdür, bunu da kabul edemem. TC vatandaşı Yahudinin cumartesi sabbat günü, Hıristiyanın pazar günü tatil oluyor da, Müslüman niçin cuma günü tatil yapamıyor? Bu bir zulümdür. Elbette doğru bulmam.
Adı millî kendisi gayr-i millî eğitim, azınlıkların zorlama resmî ideolojine ayarlı da niçin çoğunluğun dinine, kimliğine, kültürüne uygun değil? Bu da bir haksızlıktır, zulümdür, eşitsizliktir.
Bu ülkede bir milyon, bilemediniz bir buçuk milyon Kripto Yahudi vardır. Onlar azınlıktır. Tek kimlikli olmayı kabul ederlerse onların da menfaatleri, hakları gözetilsin ama menfaat hak hukuk konusunda öncelik kayıtsız şartsız Müslüman çoğunluğundur.
Ayasofya’nın cami yapılması Müslümanların menfaatinedir, lehinedir. Müze kalmasını isteyenler azınlıktadır. Bu konuda yapılacak iş şudur: Bir referandum yapılır, halka sorular: Ayasofya eskiden olduğu gibi camiye mi döndürülsün, yoksa müze olarak mı kalsın? Hiç şüphe yok ki, halkın büyük çoğunluğu tekrar cami olmasını isteyecektir.
Zaten böyle bir referanduma hiç lüzum yoktur. Fatihin vakfiyesidir, cami olması gerekir. Sen hâlâ müze kalmasında ısrar edersen elbette başın beladan kurtulmaz. Çünkü vakfiyede çok ağır şartlar var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar