Eşeklik

GÜNAHKÂR, nâkıs, hatâlı, kusurlu, ham bir insanın kendini beğenmesi, zatını dev aynasında görmesi eşekliktir.Kibir ve gurur, eşeklikten öte büyük bir günah ve ayıptır.Olgun insanlar...

GÜNAHKÂR, nâkıs, hatâlı, kusurlu, ham bir insanın kendini beğenmesi, zatını dev aynasında görmesi eşekliktir.
Kibir ve gurur, eşeklikten öte büyük bir günah ve ayıptır.
Olgun insanlar alabildiğine tevazu sergilerken, kemalsiz kişilerin alabildiğine büyüklük taslamalarına ne demeli.
İslam dini, Kur’an, Peygamber (Salat ve selam olsun ona) haram yemeyi büyük günah olarak göstermişken mütemâdiyen (devamlı olarak) haram yiyenler ne kadar beyinsizdir.
Resulullah Efendimiz “Meddahların suratlarına toprak saçınız” buyurmuştur. Şu utanmaz arlanmaz yağcılar, yalakalar ne beyinsiz kimselerdir.
Devamlı yalan söylemek, devamlı gıybet etmek, devamlı iftira etmek eşeklik değil de nedir?
Resulullah Efendimiz ya hayır söyle ya sus buyurmuşken, hiç ara vermeden zevzeklik ve gevezelik edenler akıllı mıdır salak mıdır, sâlih midir şeytan mıdır?
O adamda insan midesi olsaydı, bu kadar yemek yiyemezdi. Ondaki yedi bölümlü işkembe midir?
Şunun, bunca parası, malı, serveti var ama niçin fakirlere, muhtaçlara, sürünenlere zekat ve sadaka vererek yardım etmiyor? Akıllı ve vicdanlı olsaydı yardım ederdi değil mi?
Kurnaz geçinen şu Müslüman, seher vaktinde niçin leşler gibi uyuyor? Aklı yeterli olsaydı, kalkıp Rabbine ibadet ederdi.
Şu genç Müslüman on yedi yaşına gelmiş ama hâlâ millî ve islamî yazımızla okuma bilmiyor. Yeterli aklı olsaydı öğrenmez miydi?
Din sömürüsü, mukaddesat bezirganlığı yaparak zengin olan o kişi, haram yollarla edindiği servetin ateş olduğunu bilmiyorsa ebleh ve sefih bir odun değil midir?
Sabahtan akşama kadar bin kere ben ben diyen adam, akıllı mıdır, deli mi?
İlmi olduğu halde Müslüman halkı uyarmayan, aydınlatmayan, bilgilendirmeyen kişinin, ne büyük vebal altında olduğundan haberi yok mudur?
Şeriat elden gitmiş, din iman elden gidiyor, azgınlıklar ve büyük pislikler şehri telvis etmiş, bizimkiler ziyafetten ziyafete koşuyor. Fesubhanallah!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar