Medeni Müslümanlar Topluluğu

ÖNEMLİ AÇIKLAMA: Medenî Müslümanlar topluluğu cemaat, tarikat, dernek, vakıf, hizip, fırka, sivil toplum kuruluşu veya bunlara benzer hükmî bir şahsiyet değildir. Başkanı, idarecileri, organları...

ÖNEMLİ AÇIKLAMA: Medenî Müslümanlar topluluğu cemaat, tarikat, dernek, vakıf, hizip, fırka, sivil toplum kuruluşu veya bunlara benzer hükmî bir şahsiyet değildir. Başkanı, idarecileri, organları, üyeleri yoktur. 
1. Medenî Müslümanlar itikatta ehl-i sünnet ve’l-cemaat mezhebine mensub olup, inançta imamları İmamı Eş’arî, İmamı Mâturidî’ dir. Bu iki imamı kabul etmeyen mezhebsizler, Selefîler, Haricîler, Mutezile, reformcular, Fazlurrahmancılar topluluğa dâhil değildir. 
2. Medenî Müslümanlar beş vakit namazı dosdoğru kılar.
3. Yirmi küsur şer’î özürleri yoksa, farz namazları cemaatle eda ederler. 
4. Kadın-erkek her Müslümanın, kendisine yetecek kadar ilmihalini öğrenmesinin farz olduğunu bilirler, ilmihal bilgilerini doğru olarak öğrenir ve hayata uygularlar. 
5. Ramazanda oruç tutarlar.
6. Zekâtlarını Kur’ana, Sünnete, Şeriata, fıkha uygun şekilde gerçek şahıslara verirler. Zekât almaya ve toplamaya hakkı olmayanlara kesinlikle zekât vermezler. 
7. Namazları başında takke, imâme, arakiye veya başka bir tür serpuş olduğu halde kılarlar. 
8. Kur’anın emirlerini yerini getirir yasaklarından uzak dururlar, öğütlerini tutar, kıssalarından ibret alırlar. 
9. Haram kazançları necis lâşe hükmünde görürler ve kesinlikle haram kazanmazlar, haram yemezler, haramla zengin olmazlar. 
10. Lüks, israf, aşırı tüketim, aşırı konfor gibi ölçüsüzlüklerden uzak olur, orta halli bir hayat sürerler. 
11. İsrafın günah olduğunu bilirler, her konuda israftan kaçınırlar. 
12. Cömerttirler, ikram etmeyi, yedirmeyi, içirmeyi, yardım etmeyi, paylaşmayı severler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar