Mehmed Şevket Eygi 27 Haz. Cumartesi Beyazıt Kitap Fuarında Olacağım

27 Haziran cumartesi günü ikindi namazından sonra, saat 17.30 ile 19.30 arasında Beyazıt Kitap fuarı Bedir Yayınevi (147 numaralı) standında kitap imzalayacağım.Hizmet Ve HezimetKural şudur: Türkiye Müslümanları...

27 Haziran cumartesi günü ikindi namazından sonra, saat 17.30 ile 19.30 arasında Beyazıt Kitap fuarı Bedir Yayınevi (147 numaralı) standında kitap imzalayacağım.
Hizmet Ve Hezimet
Kural şudur: Türkiye Müslümanları kurtulmak istiyorlarsa hepsi Yeterli miktarda güçlü, vasıflı, başarılı, tuttuğunu koparır üstün elemanlar yetiştirmek ve bunlardan oluşan kadrolar kurmak zorundadır.

Hepsi Yeterli dedim, Yeterli miktarda olmazsa kurtuluş ya hiç olmaz yahut çok zor olur.

Yeterli miktarda böyle eleman olsa fakat bunlar kadrolaşmamış, perakende olsalar yine fazla bir işe yaramazlar.

Bu güçlü vasıflı elemanlar ve kadrolar plansız ve programsız çalışsalar, yine doğru dürüst hizmet edilemez.

Böyle elemanlar vasıflı mekteplerde ve medreselerde yetişir. Türkiye’nin bugünkü okullarıyla bu eleman yetiştirme işi olmaz.
Güçlü, ileri, başarılı ülkelerin vasıflı eleman yetiştirecek eğitim müesseseleri vardır. Bizde yoktur.

Biz gençlerimize imam-hatip okullarında dört yıl, ilahiyat fakültelerinde dört yıl, yekûn olarak sekiz yıl Arapça okutuyoruz ve doğru dürüst öğretemiyoruz.
Danimarka liselerinde iki yabancı dil, mükemmel şekilde öğretiliyormuş.
17 Haziran 2015 tarihinde Fransa da Bakalorya felsefe imtihanları yapıldı, eskiden bizde de vardı, şu anda haberimiz bile yok.

İngiltere’deki Eton Koleji gibi güçlü mektepler açmazsak kurtulmamız, yükselmemiz lafta kalacaktır.

Yurt çapında alternatif bir eğitim sistemi kurarak vasıflı Türkiyeli, vasıflı Müslüman, vasıflı hizmet elemanı yetiştirmeliyiz. Alternatif eğitim hakkında geçmiş yıllarda hayli yazdım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar