Bu Düzenden Razı Değilim

Allahı Rabb, Kur’anı Kitab, İslam’ı din ve nizam, Muhammed Mustafa aleyhissalatü vesselamı Nebi, Şeriatı kanun, Ümmet-i Muhammed’i Ümmet kabul eden bir mü’min olarak kötü düzen ve sistemden memnun olmam...

Allahı Rabb, Kur’anı Kitab, İslam’ı din ve nizam, Muhammed Mustafa aleyhissalatü vesselamı Nebi, Şeriatı kanun, Ümmet-i Muhammed’i Ümmet kabul eden bir mü’min olarak kötü düzen ve sistemden memnun olmam mümkün değildir.

Hayatın acı realiteleri vardır. Hak, âdil, doğru bir düzen yok. Kur’an, Peygamber, İslam adalet istiyor. İnsanların güvenlik içinde yaşamasını istiyor. Din, inanç, inandığı gibi yaşamak hürriyetimiz var mı? Din, can, mal, ırz, nesep güvenliği ne kadar?

İslam dünyasının durumu niçin bu kadar kötü ve bozuk?

Bundan beş sene önce dört arkadaş bir Haleb seyehati planlamıştık. Kilis’ten Haleb’e geçecek, bir otomobil kiralayacak ve o şehri ve etrafını keyfimizce gezecektik. O seyahat bir hayal oldu. Haleb’e gidemeyiz, gezemeyiz. Nice İslam ülkesi ve şehri için de durum böyledir.

Avrupalılar, birlik üyesi yirmi küsur ülkede rahatça, emniyet içinde, sere serpe geziyor da, biz Müslümanlar İslam dünyasında niçin böyle gezemiyoruz?

Niçin Ciddeye, Mekkeye, Medineye pasaportsuz gidemiyorum?

Bağdad’ta Sünnîler niçin kan kusuyor?

Mısırın halkın oyuyla seçilmiş meşru başkanı niçin hapiste ve niçin idam cezası aldı?

Amerika BİRLEŞİK devleti var da, niçin İslam BİRLEŞİK devletleri yok?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar