Ramazan Hazırlıkları

Türkiye’nin çeşitlilikler içinde parçalanmaz bir bütün olduğunu bilmemiz ve islamî hizmetleri bütüne göre, bütünü düşünerek, bütünü hesaba katarak yapmamız gerekir. Böyle...

Türkiye’nin çeşitlilikler içinde parçalanmaz bir bütün olduğunu bilmemiz ve islamî hizmetleri bütüne göre, bütünü düşünerek, bütünü hesaba katarak yapmamız gerekir.

Böyle düşünmez ve böyle yapmazsak vazifemizi iyi ve tam yapmış olmayız.

Ramazan geliyor, bu kutsal ayda ne gibi hizmetler yapacağız? Bütün çapında doğru dürüst bir Ramazan plan ve programımız var mıdır?

Geçen yıl olduğu gibi bu Ramazanda da Müslümanların çoğunluğu oruç tutmayacaktır. Onların da bu ibadeti yerine getirmeleri için ne gibi nasihat faaliyetlerimiz olmuştur?

Oruç tutanların bir kısmı günlük namazlarını kılmıyor. Onların namazlı=musalli Müslümanlar olması için neler yapıyoruz?

Ramazanı fırsat bilerek on milyonlarca Müslüman kardeşimize ilmihallerini öğretmek için ne gibi yayın ve eğitim faaliyetlerimiz vardır? Cebe sığacak müfit ve özet bir ilmihal ve ahlak kitabı hazırlamayı, bundan en az on milyon basıp dağıtmayı düşünüyor muyuz?

Müslümanlar arasındaki kardeşlik bağları zayıflamıştır. Bu kardeşliği güçlendirmek için neler yapıyoruz?

Ümmet birliğini ve teşkilatını kurmak için ipe sapa gelir bir plan ve programımız var mıdır?

Müslümanların başına, kendisine biat ve itaat edilen râşid bir İmam getirmek için ne gibi çalışmalarımız bulunmaktadır?

Zekatların Kur’ana Sünnete Şeriata fıkha uygun şekilde dağıtılması konusunda durumumuz nedir?

İçkili, fuhuşlu, fısk ve fücur yuvası lüks mekanlarda iftar ziyafeti verilmemesi için neler yapabileceğimizi düşündük mü?

Mü’mine hanım ve kızların Kur’ana Sünnete Şeriata uygun gerçek tesettür kıyafetine bürünmesi için ne gibi çalışmalarımız bulunmaktadır?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar