Kendimle Röportaj

Soru: Sen kimsin? Cevap: Mü’min bir Müslümanım. SORU: Müslümanın mü’min olmayanı da var mı? Cevap: Her mü’min aynı zamanda Müslümandır ama bazı Müslümanlar mü’min...

Soru: Sen kimsin? Cevap: Mü’min bir Müslümanım.

SORU: Müslümanın mü’min olmayanı da var mı? Cevap: Her mü’min aynı zamanda Müslümandır ama bazı Müslümanlar mü’min değildir.

SORU: Nasıl bir Müslümansın? Cevap: Elhamdülillah Müslümanım ama iyi ve vasıflı bir Müslüman değilim. Tevazu icabı söylemiyorum, bu fakir gerçekten iyi Müslüman değilim. İyi Müslüman olsam bile kendime iyi Müslüman demem İslam ahlakını göre doğru olmazdı.

SORU: Müslümanlar yetmiş üç fırkaya, şubeye ayrılmışlar, sen hangi gruptansın? Cevap: Ehl-i Sünnet ve Cemaat Müslümanıyım. Çoğunluğu oluşturan Sevad-ı Âzam dairesi içindeyim. İtikad (inanç) meselelerinde imamım (önderim) İmamı Mâturidî hazretleridir. Fıkıhta İmam Ebu Hanife hazretlerine bağlıyım.

SORU: Bir tasavvuf tarikatına bağlı mısın? Cevap: Bu konuda konuşmayı, beyanda bulunmayı adaba aykırı görürüm. Şeriata ve dinin zâhirine bağlı olmak şartıyla tasavvufun ve bütün tarikatların taraftarıyım.

SORU: Sen İslamcı mısın? Cevap: Müslümanım ama İslamcı değilim. İslam bana din ve dünya nizamı olarak yeter. İslam kelimesinin ardına cılık ekini koymaktan hoşlanmam, bunu doğru bulmam.

SORU: Türk müsün? Cevap: Türküm ama Türkçü değilim. Moiz Kohen Tekin Alp gibi İslam düşmanlarının Türkçülüğünden uzağım.

SORU: Türkiye’nin bugünkü düzenini ve sistemini beğeniyor ve benimsiyor musun? Cevap: Böyle bir şeyden Allaha sığınırım. Devlet ile düzeni özdeşleştirmem, devlet düşmanlığı yapmam ama bozuk düzene karşıyım, onun değişmesini, yerine hak, âdil, doğru, millî bir düzen gelmesini isterim ve bunun için çalışırım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 726 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar