Müslümanların Kurtuluşuyla İlgili Önemli Sorular Ve Cevapları

SORU: Dünya nedir?.. CEVAP: Bir tarladır. İnsan dünyada ektiği ekini âhirette biçer. SORU: İnsan için dünya hayatı nedir?.. CEVAP: Bir imtihandır. SORU: Müslüman dünyada ne yapmalı?.. CEVAP: İslam’a...

SORU: Dünya nedir?.. CEVAP: Bir tarladır. İnsan dünyada ektiği ekini âhirette biçer.

SORU: İnsan için dünya hayatı nedir?.. CEVAP: Bir imtihandır.

SORU: Müslüman dünyada ne yapmalı?.. CEVAP: İslam’a, Kuran’a, Şeriat’ a, İslam ahlakına, İslam hikmetine uygun şekilde dünyayı imar etmeli, dünya vazifelerini yapmalı, bu esnada ahirete dönük olmalıdır.

SORU: Kendini tamamen dünyaya ve dünya işlerine verip ahireti unutmanın hükmü nedir?.. CEVAP: Büyük gaflet ve sapıklıktır. İnsanın felaketine sebep olur.

SORU: İnsanın dünyadaki ana, temel vazifesi nedir?.. CEVAP: Kendisini yaratmış olan Allah’a kulluk etmektir. Bu da Kuran’ın emir ve yasaklarına uymak, o Kitabullahtaki öğütleri tutmak, Resulullah’ın (Salat ve selam olsun ona) Sünnetine bağlanmak, İslam ahlakıyla ahlaklı olmak, İslam hikmetinin irşadlarını dinlemek, dini râsih ve rabbanî alimlerden öğrenmekle olur.

SORU: Dünya zenginliklerinin ana sıfatı nedir?.. CEVAP: Fâni, gelip geçici olmasıdır. Bunlara güvenilmez. Mallar, zenginlikler, çoluk çocuk, gençlik, güzellik, dünya ikballeri, dünya saltanatları, dünya iktidarları hep gelir geçer.

SORU: Dünya hayatıyla ilgili ezberimizde olması gereken bir hadîs söyler misiniz?.. CEVAP: Efendimiz (Salat ve selam olsun ona) şöyle buyuruyorlar: “Her sabah bir melek şöyle nida eder: Ey bugün doğacaklar! Ölmek üzere doğunuz… Ey bugün yapılacak binalar! Yıkılmak üzere inşa ediliniz…”

SORU: Küfür ve nifak güçleri en fazla neye çalışıyor?.. CEVAP: Onlar en fazla, Müslümanları, ahireti düşünmekten ve ahirete hazırlanmaktan alıkoymak için çalışıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar