Cevap bekleyen sorular

SİZİN şu meşhur iki paşanız ömürleri boyunca ticaret, sanayi işleriyle uğraşmadılar, maaşlarıyla yaşadılar. Peki, öldüklerinde (bugünün milyar dolarları miktarında) o muazzam...

SİZİN şu meşhur iki paşanız ömürleri boyunca ticaret, sanayi işleriyle uğraşmadılar, maaşlarıyla yaşadılar. Peki, öldüklerinde (bugünün milyar dolarları miktarında) o muazzam terekeleri-mirasları nasıl bırakabildiler?
***

JAPONYA o son derece zor yazısıyla dünyanın üçüncü sanayi ülkesi oldu, ilimlerde ve fenlerde önde koştu, hayli Nobel ödülü kazandı da; bizler pek zor olmayan millî yazımızı bıraktık, o pek kolay Latin alfabesini aldık da niçin Ortadoğu’nun Japonya’sı olamadık?

***

KÜBA her sahada geri kalmış bir ülke. Halkı sıkıntı içinde yaşıyor. Otomobil alamadıkları için 50-60 yıllık eski külüstür arabalarla geziyorlar. Bin türlü sıkıntı içindeler. Üstelik hürriyet de yok. O çok medh ettiğiniz sosyalist sistem ve rejim o ülkeyi niçin ilerletmedi?

***

1924’te, Hilafetin kaldırılması ve Halifenin yurt dışına kovulması konusunda serbest ve hür bir halk oyu yapılmış olsaydı milletin ezici çoğunluğu bunu reddetmez miydi?

***

Millî Mücadele yapılırken, ileride Ayasofyayı camilikten çıkartacağız, müze yapacağız deselerdi, Yunanla savaşan Mehmetçikler ne derlerdi?

***

1920’te Ankarada ilk Büyük Millet Meclisi açıldığında, başkanlık kürsüsün üzerinde büyük boy yazıyla şûra ayeti yazılıydı. Acaba bu tarihî levha bir yerde korunuyor mu? Bilen varsa lütfen bendenize bilgi versin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar