Müslümanların Dikkatlerine Notlar

Üç bin liralık statü telefon sahibi öğrenciye: Bir liralık o berbat tükenmez kalemi atıp, yerine yirmi beş liralık mürüvvetli dolmakalem aldığınıza sevindim. Lütfen onun yanında cebinizde bir de...

Üç bin liralık statü telefon sahibi öğrenciye:

Bir liralık o berbat tükenmez kalemi atıp, yerine yirmi beş liralık mürüvvetli dolmakalem aldığınıza sevindim. Lütfen onun yanında cebinizde bir de güzel ve zarif bir defter bulundurunuz. Sakın bu defterden hoyratça sayfa yırtmayınız. Size, yazınızı düzeltmeniz için kaligrafi ders almanızı tavsiye ediyorum. El yazınız okumuş kültürlü bir insanın yazısına benzemelidir.

***

Yaz geliyor, mürüvvetli Müslümanlar olalım ve sokaklarda meydanlarda herkesin içinde inek gibi dondurma yalamayalım. Canımız dondurma istiyorsa, dükkanların içinde, kapalı mekanlarda yiyelim.

***

Anadili Türkçe olan Müslümanın yazısı İslam Kur’an yazısıdır. Lütfen Osmanlıca öğrenelim.

***

Cumartesi pazar ve sair günlerde piknik yaparsak, dönüşte o mekanı tertemiz bırakalım, çöplük halinde terk etmeyelim.

***

Erkekler namaz kılarken başlarına mutlaka fes, takke, arakiye gibi bir serpuş taksınlar. Başı açık namaz kılmak edebe ve sünnete aykırıdır.

***

Zevk için avcılık yapmayalım, balık tutmayalım.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar