Ülkeyi Sarsıp Batıracak Yirmi Üç Kötülük

TÜRKİYEYİ her biri tek başına sarsacak, tepe taklak edecek, temellerini oyacak, batırabilecek, yıkabilecek yirmi iki kötülüğü sayıyorum: Birincisi: Sermaye olarak kullanılması, sanayie üretime yönlendirilmesi...

TÜRKİYEYİ her biri tek başına sarsacak, tepe taklak edecek, temellerini oyacak, batırabilecek, yıkabilecek yirmi iki kötülüğü sayıyorum:

Birincisi: Sermaye olarak kullanılması, sanayie üretime yönlendirilmesi gereken trilyonlarca doları betona, inşaata, lüks meskene, yapı sektörüne gömmek. Japonya, Güney Kore gibi endüstri ülkesi olmamak.

İkincisi: Bir milyon öğretmene sahip, lakin ülkeye halka devlete hizmet edecek kapasitede olmayan, çağ seviyesinde genç nesiller yetiştiremeyen müflis ideolojik eğitim sistemi.

Üçüncüsü: Okumaya, yüksek tahsil yapmaya istidadı ve kabiliyeti olmayan gençleri ille de üniversitede okutmak, meslekî eğitimi ihmal etmek.

Dördüncüsü: Korkunç israf, lüks, sefahat=beyinsizlik, saçıp savurma, haddinden fazla yiyip içme, ihtiyacın çok üzerinde meskenler, saçma sapan mobilyalar, pahalı eşya, gösteriş, statü ihtirasları, cep telefonu çılgınlığı ve fetişizmi.

Beşincisi: İstanbulun rantçılar tarafından aşırı şekilde büyültülmesi, problemleri çözülemeyen yaşanmaz canavar bir kent haline getirilmesi, ülke nüfusunun en az dörtte birinin bu mega şehirde toplanması.

Altıncısı: Tarımın çökmesi ve yakın zamanda dünyanın 6’ncı veya 7’nci tahıl ambarı olan Türkiye’nin senede üç milyon küsur ton buğday ithal etmek zorunda bırakılması.

Yedincisi: Derin ve sinsi düşman güçler ve Kriptolar tarafından halkın Türk Kürt, Müslüman Laik, Sünnî Alevî kesimlere ayrılması, bunların birbirine düşman edilerek, iç barışın ve sosyal mutabakatın berhava edilmesi.

Sekizincisi: Kadınların ve kızların bozularak toplumun çökertilmesi. Birtakım bedbaht kadınlara TC başlıklı resmî vesikalar verilerek seks köleliği yaptırılması, bundan KDV ve gelir vergisi alınarak bütçeye konulması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar