Hâdimü’l-Ümmet

HER asırda hâdimü’l-Millet veya hâdimü’l-Ümmet, dereceleri yüksek olan çok muhterem bir veya birkaç kişi vardır. Onları herkes zahir hallerine bakarak bilemez ve anlayamaz. Yine her devirde...

HER asırda hâdimü’l-Millet veya hâdimü’l-Ümmet, dereceleri yüksek olan çok muhterem bir veya birkaç kişi vardır. Onları herkes zahir hallerine bakarak bilemez ve anlayamaz.

Yine her devirde hâdimü’l-fukara (dervişlerin hizmetkârı) zevat vardır. Kur’an’ın, Sünnetin, Şeriatin, Hikmet-i İslamiyenin, büyüklerin eserlerinin ışığında insanları irşad ederler.

Maalesef her devirde müteşeyyihân-ı menhusan bulunur. Cenab-ı Hak Ümmet-i Muhammed’i (Salat ve selam olsun ona) şerlerinden muhafaza buyursun.

Duaları müstecabolan sâlihler vardır.

Korunmuş kimseler vardır. Onlar gizli hazinelerdir.

Allah rızası için halkı irşad ve tenvir eden (aydınlatan) icazetli rabbanî ulema ve fukaha vardır. Onlar, Hâliq’ın rızası için yaptıkları hizmet ve himmetler karşılığında mahlûkattan para, ücret, maaş almazlar.

Hizmetleri, ölümlerinden sonra da devam eden büyük ulema ve fukaha ve mürşidan vardır. İmam Gazalî hazretleri bin yıl önce vefat etmiş ve hâke=toprağa sırlanmıştır ama hizmeti eserleriyle devam etmektedir. Onun feyizli kitapları okundukça, halk bunlardan yararlandığı müddetçe ol Hazretin defterine sevap yazılmaktadır.

Abdülkadir Geylanî, Ahmed er-Rufâî, Hasan eş-Şazelî, Müceddid-i el-i sâni İmam Rabbanî, İmam Birgivî, İmam Süyutî, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevî ve emsali büyük zevatın hizmetleri, himmetleri hep devam ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 726 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar