Dedikoduları, Çekişme ve Tepişmeleri, Magazinleri Bırak Ana Temel Konulara Bak

BİR Müslüman için aşağıda, çok açık ve seçik bir ifade ve üslupla sayacağım konulardan, maddelerden, sorulardan daha önemlisi yoktur. Bu maddelerin yanında hiçbir siyasî dedikodunun...

BİR Müslüman için aşağıda, çok açık ve seçik bir ifade ve üslupla sayacağım konulardan, maddelerden, sorulardan daha önemlisi yoktur. Bu maddelerin yanında hiçbir siyasî dedikodunun, çekişme ve tepişmenin, polemiğin, tencere dibin kara kavgasının, boş magazin haberinin, ıvır zıvır hadiselerin, gelip geçici dertlerin, dünya çalkantılarının, eğlencelerin, oyunların kıymeti yoktur.

Maddeleri konuları arz ediyorum:

1. Niçin varım, niçin dünyada bulunuyorum, öldükten sonra ne olacağım, hesap kitap… Nasıl yaşamalıyım… Neler yapmalıyım, neler yapmamalıyım… Beni yaratan Allaha karşı vazifelerim nelerdir?

2. Allah tarafından gönderilen İslam dini nasıl bir dindir? Kurtulmak için mutlaka bu dine sarılmam gerekir. İslamı doğru olarak nasıl öğrenebilirim?

3. Allah’ın gönderdiği Kur’an nasıl bir kitaptır, bu kitapta bana ne gibi mesajlar verilmektedir? Kur’anı nasıl kendime rehber ve düstur edinebilirim?

4. Dünya imtihanında başarılı olabilmem, ebedî saadet bulabilmem için, Allah’ın insanlığa gönderdiği son Peygamber (Salat ve selam olsun ona) Hz. Muhammed Mustafa’ya iman etmem, onun Şeriatine ve Sünnetine sarılmam gerekir. Onun Sünnetine sırt çevirenler ve dinde bid’atlara saplananlar selamete değil felakete gider.

5. Allah bütün iman edenlerin tek bir Ümmet oluşturduklarını beyan buyurmuştur. İslam renk, dil, coğrafya, yaşama tarzı biçimlerini ayrılık, parçalanma, birbiriyle çekişme unsuru olarak kabul etmez, ırkçılığı reddeder. Her Müslümanın Ümmet şuuruna sahip olması gerekir. Ümmet birliği nasıl kurulur? Müslümanların kurtulması için Ümmet çatısı altında birleşmeleri gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar