Müslümanlarla Alay Edenler

BİRTAKIM İslam düşmanları Müslümanlarla alay ediyor. Madalyonun bir yüzüne bakarsak, bu alaylarıyla terbiyesizlik ve edepsizlik ediyorlar. Öbür yüzünde ise, bu alayların sebebi, bir kısım...

BİRTAKIM İslam düşmanları Müslümanlarla alay ediyor. Madalyonun bir yüzüne bakarsak, bu alaylarıyla terbiyesizlik ve edepsizlik ediyorlar. Öbür yüzünde ise, bu alayların sebebi, bir kısım Müslümanların cahillikleri ve ahlaksızlıkları olduğu görülüyor.
Cahillik Müslümana yakışmaz. Cahil kalırsa, elbette alay eden çıkar. Müslümanlar var güçleriyle bilgili, kültürlü, medenî olmalıdır.

Hele ahlaksızlık, Müslümanla asla birlikte olamaz.

Müslüman zengin olabilir, fakir olabilir, bu tabiîdir. Müslüman esmer veya sarışın olabilir. Büyük şehirde veya taşrada yaşayabilir. Tacir, memur, çiftçi, işçi olabilir. Lakin asla ahlaksız olamaz.

Müslüman yalan söylemez… İftira etmez… Verdiği sözden dönmez… Emanetlere hıyanet etmez…

Müslüman hiç gıybet eder mi, edebilir mi?.. Laf taşıyıp fitneye sebep olabilir mi?

Müslüman kesinlikle rüşvet almaz.

Müslüman karnını kuru ekmekle doyurur ama o asla haram yemez. Kendilerine her gün haram ziyafet çekenler köpektir.

Müslüman dosdoğru insandır… Dosdoğru vatandaştır…

Müslüman elbette siyasetle meşgul olabilir ama o asla siyaset hokkabazı olmaz, şarlatanlık ve soytarılık yapmaz. Siyaseti, (becerebilirse, yüzüne gözüne bulaştırmazsa) hizmet için yapar.

Müslüman haram rant yemez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar