Aklı Fikri Dini İmanı Para

O adamın aklı fikri dini imanı para, maddî menfaat ve zenginliktir. Ondan ne kendisine, ne devlete, ne vatana, ne de millete bir hayır gelir. Ondan uzak durun.** O herif o kadar ahmak ve salaktır ki, para kazanır ama bu parayı doğru dürüst...

O adamın aklı fikri dini imanı para, maddî menfaat ve zenginliktir. Ondan ne kendisine, ne devlete, ne vatana, ne de millete bir hayır gelir. Ondan uzak durun.
**

O herif o kadar ahmak ve salaktır ki, para kazanır ama bu parayı doğru dürüst yemeyi ve harcamayı bilmez, servetinin turşusunu kurar.

**

Ceketi var, ceketinin cepleri var, şişkin cüzdanı var, kredi kartları var, lakin bu cebinde güzel bir defter ve kaliteli bir kalem yok. Defter kalem kültür fukarasıdır o.

**

Herkesin arasında kahkahayla gülen o kadın hanımefendilik taslıyor ama kesinlikle değildir. Hanımefendiler herkesin arasında kahkahayla gülmez.

**

Âkil (âqil değil) birine: Beş normal insanı doyuracak yemeği bir oturuşta yediğine göre artık gönül rahatlığı ile birkaç saat geviş getirebilirsin.

**

Sen kendine düşman mısın ki, sık sık durup durup bin liralık lüks ayakkabına bakıyorsun? Dost başa düşman ayağa bakarmış.

**

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar