Yolsuzluklar

Birileri sivil darbe yapmak için birtakım yolsuzluk iddialarını bahane edip akıl almaz çılgınca işler yapacak. Ben de onlara uyacağım, yolsuzluk var diye bağıracağım… Yağma yok!.. Bendeniz yıllardan...

Birileri sivil darbe yapmak için birtakım yolsuzluk iddialarını bahane edip akıl almaz çılgınca işler yapacak. Ben de onlara uyacağım, yolsuzluk var diye bağıracağım… Yağma yok!..

Bendeniz yıllardan beri yolsuzluklar, kokuşma, hukuka ve ahlaka aykırı işler aleyhinde yazıyorum. Bu konudaki makalelerim bir araya getirilse kitap olur.

Uzun yıllar boyunca yolsuzlukları dile getirmeyenler, şimdi kalkmışlar beni yolsuzluklara göz yummakla suçluyor.

Onlara soruyorum:

Bu fakir uzun yıllardan beri yolsuzlukları kınar ve kötülerken onların ağabeyleri ve hocaları ne yapıyordu? Susmuyorlar mıydı?

Müslüman, doğru olmakla mükelleftir. Bütün yolsuzluklar, doğruluğa dürüstlüğe aykırıdır ve mutlaka onlara kalben buğz edilmeli, imkân varsa lisanen kötülenmelidir.

Kur’an’ın, Sünnetin, Şeriatın kötü gördüğü bütün işlere kalben buğz etmek imanın asgarîsidir.

İşlerine geldi mi çatır çatın yolsuzluk yapan, haram gelirler elde edenler sakın bendenizi yolsuzluklara göz yummakla, dolaylı olsa da onları desteklemekle suçlamasınlar. Bu fakir ne yolsuzluk yaparım, ne de yapanları desteklerim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar