Her Hastalığın İlacı ve Çaresi Vardır

İlimler fenler ilerledikçe bazı hastalıklar geriliyor ama onların yerine başka hastalıklar çıkıyor. Günümüzde birtakım yeni gripler zuhur etti. Afrika’da bazı ülkeler kırılıyor, bize de...

İlimler fenler ilerledikçe bazı hastalıklar geriliyor ama onların yerine başka hastalıklar çıkıyor. Günümüzde birtakım yeni gripler zuhur etti. Afrika’da bazı ülkeler kırılıyor, bize de sıçramış. Bakan bey, bu hastalığın tedavisi yoktur demiş. Herhangi bir hastalık için mutlak olarak tedavisi yoktur demek caiz değildir. Bugünkü tıp tedavi edemiyor demek uygun olur.

Muhbir-i Sâdık olan Resulullah Efendimiz (Salat ve selam olsun ona), Allah’ın her hastalığın şifasını, ilacını yarattığını bildirmiştir. İlacı olmayan, ölümdür.

Dünyada on kadar medeniyet olduğu gibi yirmi çeşit de tıp sistemi vardır. Bunlardan biri İslam tıbbıdır.

Şu anda ülkemizde tedavülde olan tıp sistemine “Ortodoks Tıp Kilisesi” diyebiliriz. Kimyevî ilaçlarla tedavi eden pahalı ve ticarî bir sistemdir. Öncelikle ilaç sanayiine, hastahane sektörüne, doktorlara hizmet eder. Pek başarılı olduğu söylenemez.

Mevcut sistem gribi tedavi edemiyor. Lakin tedavisi mutlaka vardır, aramak bulmak gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar