Gerçek Din İman Kur’an Hizmetleri

SAHİH bir itikada sahip kimselerin, Allah’ın rızasını kazanmak temiz niyetiyle, Kur’an’a Sünnete, Şeriata, İslam ahlakına uygun olarak yaptıkları hizmetler tebcile ve tebrike şayandır ve Allah’ın...

SAHİH bir itikada sahip kimselerin, Allah’ın rızasını kazanmak temiz niyetiyle, Kur’an’a Sünnete, Şeriata, İslam ahlakına uygun olarak yaptıkları hizmetler tebcile ve tebrike şayandır ve Allah’ın bunları mükâfatlandıracağı ümid olunur.
Hangi meşrepten olurlarla olsunlar, böyle hizmetler yapanları bütün Müslümanların desteklemesi, teşvik ve tahsin etmesi gerekir.

İman, İslam, Kur’an, Sünnet, Şeriat hizmetleri tekel altına alınmamalıdır.

Hizmeti ancak biz yaparız, ötekiler yapmasın demek sapıklık olur.

Hizmette rekabet olmaz, müsabaka (yarışma) olur.

Doğrudan doğruya veya dolaylı olarak İman ve Kur’an hizmeti yapmak kişiye büyük şeref kazandırır.

Hizmetin zarurî, vazgeçilmez şartları vardır:

Birincisi ihlâstır: Hizmet sadece ve sadece Allah’ın rızasını kazanmak için yapılacaktır. Böyle hizmet edenlere, Allah’ın izni ile inşaallah Resulullah (Salat ve selam olsun ona) şefaat eder.

İkincisi: İlimdir. İlim olmazsa hizmet doğru olmayabilir.

Üçüncüsü: İslam ahlakıdır. Hizmet edenlerin yüksek İslam ahlakı ile ahlaklı ve mütehalli (ziynetli) olmaları gerekir.

Dördüncüsü: Hizmet edenlerin, bu hizmetlerini alet ve vasıta kılarak zengin olmamaları gerekir. Hizmetle zengin olanlar riyakâr bezirgânlardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar