Bu HDP asıl Kürtlere zarar

Bu HDP sadece dindar Kürtlere değil, Kürtlerin bizatihi kendisine zarar... Bu HDP’nin dindar Kürtlerle bir alakası yok elbette. Çünkü bu HDP’nin ideolojik kıblesi farklı. Bu HDP tıpkı CHP gibi din ve diyanetle sorunlu...

Bu HDP sadece dindar Kürtlere değil, Kürtlerin bizatihi kendisine zarar... Bu HDP’nin dindar Kürtlerle bir alakası yok elbette. Çünkü bu HDP’nin ideolojik kıblesi farklı. Bu HDP tıpkı CHP gibi din ve diyanetle sorunlu laikçi bir anlayışa sahip. Bu HDP tıpkı CHP gibi Kürtlerin kıblesini değiştirmek için var. Bu HDP’nin bileşenlerine baktığınızda ne kadar din düşmanı varsa onları görürsünüz.

Sosyalist-ateist, marjinal ve sapkın ne kadar güruh varsa bu HDP’nin destekçisi ve işbirlikçisi. Çünkü bir tek bu HDP üzerinden bu toplumun değerlerini temsil eden AK Parti’nin önünün kesilebileceğine inanıyorlar.

Nişantaşı-Cihangir hattındaki bilumum eski Türkiye artıkları, dahası ve en düşündürücüsü Öcalan karşıtı olan bu çevreler bu HDP üzerinden AK Parti’yi siyaseten etkisizleştirebileceğine inanıyorlar. Öyle Kürtseverliklerinden filan değil. Depüdüz çözüm sürecinin mimarı olan Erdoğanfobik oluşlarından dolayı. Öcalan’a da Erdoğan’a güvenip silah bırak çağrısında bulundukları için ateş püskürüyorlar. Ne kadar Erdoğanfobik iseler bir o kadar da Öcalan karşıtıdırlar. Ama gelin görün ki hepsi de bu HDP’yi ve bu HDP’nin malum eşbaşkanını ziyadesiyle seviyor. HDP’nin Pensilvanya aşkına veya Pensilvanya’nın HDP aşkına ise değinmeye gerek yok. Seçim meydanlarında ne CHP HDP’yi eleştiriyor, ne HDP CHP ve MHP’yi... Paralel’in üçgen partileri olarak birbirleriyle yoldaşlık içinde bulunuyorlar.

Başbakanın dediği gibi AK Parti sahada legal ve illegal olmak üzere 6 şer cephesiyle birden savaşıyor adeta. O üç legal parti: CHP, MHP ve HDP. Üç illegal örgüt: Paralel, Kandil ve DHKP-C.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 2.186 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.365 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 301 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.196 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar