HDP Kürtler'e kan ve gözyaşı dışında ne vaat ediyor?

HDP’nin seçim beyannamesinde Kürtler için ne vaat ediliyor? Hiçbir şey... Sakın “Demokratik özerklik” demeyin, çünkü o talep Kürtler üzerinde PKK/HDP canibinin kurmaya çalıştığı...

HDP’nin seçim beyannamesinde Kürtler için ne vaat ediliyor?

Hiçbir şey...

Sakın “Demokratik özerklik” demeyin, çünkü o talep Kürtler üzerinde PKK/HDP canibinin kurmaya çalıştığı silahlı baskı rejiminin adıdır.

HDP’nin PKK’nın silahları marifetiyle oluşturmak istediği baskıcı/faşizan bir iktidarın adına demokratik demek demokrasiye, özerklik demek özerkliğe çok büyük bir saygısızlık olur.

Kendinden farklı düşünen Kürdü imha edilmesi gereken bir düşman gibi gören bir anlayışın gerçekte Kürtlükle de Kürtçülükle de bir alakasının olmadığını söylemek bile gereksiz.

HDP gerçekte bir kısım Kürtlerin oyunu alıyor olsa bile “Kürt Partisi” değildir.

HDP’nin Kürtleri baskılayan ve Kürtleri CHP’lileştirmek isteyen politikalarının malum beyaz Türkler tarafından alkışlanıyor olması HDP’nin gerçekte kimin partisi ve en önemlisi de kimlerin amacına hizmet eden bir parti olduğunu ayan beyan ortaya koyuyor.

Kürtlere dilediği partiye özgürce oy verme hakkını silahlı tehditle ortadan kaldıran HDP’nin demokratlık iddiası da Kürtlük iddiası da tam bir ironi.

Çelişkiye bakınız ki “Kürtlere özgürlük!” diyen HDP Kürtlerin özgürlüğünü tehditle ortadan kaldırıyor ve Kürtler üzerinde faşizan bir baskı rejimi kurmaya çalışıyor.

“Özgür birey” iddiası, sandık başına özgürce gidemeyen ve istediği partiye oy veremeyen bir birey duvarına çarpıp geri dönüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.362 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 296 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.193 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 502 Okunma Ölümü yaşamak... 31 Ekim 2020 | 1.088 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar