Türkiye kuru gürültüye pabuç bırakmaz ki

Kişinin hep aynı hatayı tekrarlaması durumunda olay, o kişinin aklı hastanesine gönderilmesine kadar dayanır. Kendine zarar vereceğinin farkında olmayan bir insan, sonunda başkalarına ve topluma da zarar verebilir. Eğer bir devlet...

Kişinin hep aynı hatayı tekrarlaması durumunda olay, o kişinin aklı hastanesine gönderilmesine kadar dayanır. Kendine zarar vereceğinin farkında olmayan bir insan, sonunda başkalarına ve topluma da zarar verebilir.
Eğer bir devlet aynı durumlarda sürekli aynı hataları yapıyorsa, en azından uluslararası ilişkiler hastalanır. Eğer Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi duruma seyirci kalıyorsa, dünya barışı tehlikeye düşer.

Terörist üretiyorlar
Sözünü ettiğimiz devlet Amerika Birleşik Devletleri'dir... Hiçbir kural tanımadan dünyanın kabadayısı rolünde ABD'nin askeri müdahalede bulunduğu ülkelerin tümünün terör örgütlerinin üretim merkezlerine dönüştüğü gerçeği, nedense Washington'dakiler tarafından görmezden gelinmektedir. Afganistan'da El Kaide'yi, Irak'ta DEAŞ'ı onların hataları yaratmıştır. Şimdi de Suriye'de PYD'yi ve dolayısıyla PKK'yı silahlandırarak, bölgeyi yeni krizlere taşımaktadırlar.

Önce Amerika
Ne yazık ki ABD'nin yanlışlarının hatırlatılacağı İttifak ortamı da buharlaşmıştır. ABD'nin Avrupalı müttefikleriyle arası açılmaktadır. Özellikle yeni Başkan Trump'ın çeşitli konulardaki aymazlığı ve "Önce Amerika" sloganının bir çeşit izolasyonizme dayanması, İttifak'ı çok zedelemiştir. Bir diğer gerçek de ABD'nin müttefik değil "Uydu" aramasıdır.

Müttefikler de hatalı
Ayrıca Batı Avrupalı müttefikler de ABD'den daha az hatalı değillerdir. Örneğin bütünlüğünü ve demokrasisini PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı korumaya çalışan ve çok yakın geçmişte haince bir darbe teşebbüsü atlatan Türkiye'yi anlayıp ona destek olmak yerine, bu Batı Avrupalılar Türkiye'ye düşmanca yaklaşımlar sergilemekteler.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 553 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar