Vicdan azabına karşı şişme bot satışı yasaklandı

İnanılacak gibi değil... Avrupa Birliği İtalya'ya sığınmacı akışına engel olmak için, Libya'ya şişme bot ve deniz motoru ihracatını durdurma kararı almış. AB'nin icra organı olan Konsey...

İnanılacak gibi değil... Avrupa Birliği İtalya'ya sığınmacı akışına engel olmak için, Libya'ya şişme bot ve deniz motoru ihracatını durdurma kararı almış. AB'nin icra organı olan Konsey, Akdeniz'den İtalya'ya yönelik sığınmacı akışını engellemek için Libya'ya yönelik yaptırım kararı alındığını açıklamış.
İtalya'da mülteci merkezlerindeki toplam sayı 200 binden fazlaymış. Birleşmiş Milletler verilerine göre, sadece 2017'nin ilk yarısında 80 binin üzerinde mülteci deniz yoluyla İtalya'ya ulaşırken aynı dönemde yaklaşık 2 bin kişi açık sularda hayatını kaybetmiş.

Büyük ayıp
İşte "Emperyalizm" denilen olgunun ulaştığı son noktanın özeti böyle... Yüzyıllarca sömürdükleri, 10 yaşından 40 yaşına kadar olan nüfusun esir tüccarlarının mülkiyetine geçtiği, bağımsızlık isteyenlerin ceza sömürgelerinde işkencelere konu edildikleri kıtanın adı Afrika'dır. Son olarak Libya'nın da bütünlüğüne göz diktiler ve şimdi Libya da bir iç savaşın kaosunda çırpınıyor.

Biz ne yapsaydık?
Ve canlarını kurtarmak için Avrupa'ya sığınmak isteyen çaresizlerin yolunu kesmek amacıyla Avrupalılar şişme bot satışını yasaklayarak kendilerince soruna çözüm yolunu üretmişler. Acaba Türkiye ile Suriye ve Irak'ın arasında deniz olsaydı biz de bu ülkelere şişme bot satışını yasaklayarak milyonlarca çaresiz insanın Türkiye'ye sığınmasını önleyebilir miydik?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 549 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 573 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 655 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.880 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar