Trump her attığı adımda diplomasinin kurallarını yok sayıyor

Donald Trump Amerika'nın Başkanı seçildiğinden beri, gerek uluslararası ilişkilerin nezaket kuralları gerekse diplomasinin eşitlik ilkeleri buharlaşmışa benziyor.En son Brüksel'deki NATO zirvesinde liderlerin toplu...

Donald Trump Amerika'nın Başkanı seçildiğinden beri, gerek uluslararası ilişkilerin nezaket kuralları gerekse diplomasinin eşitlik ilkeleri buharlaşmışa benziyor.
En son Brüksel'deki NATO zirvesinde liderlerin toplu fotoğrafları çekilirken arka sıralardaki Trump'ın Karadağ (Montenegro) Başbakanı Dusko Markovic'i iterek onun önüne geçmesi, açıkçası bir diplomatik skandaldı. Çünkü ülkelerin nüfusları ve yüzölçümleri ne olursa olsun, diplomasinin temel kurallarına göre bunlar eşittir. Bu bakımdan Trump'ın kendisini 660 bin nüfuslu Karadağ'ın Başbakanından önemli zannetmesi sadece bilgisizlikten kaynaklanmaktadır.

Hep gecikti
G7 ve Etiyopya, Nijer, Tunus, Kenya ve Nijerya liderleri ile Birleşmiş Milletler (BM), Afrika Birliği, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), Uluslararası Para Fonu (IMF), Afrika Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası temsilcilerinin katıldığı oturuma, yine Trump damgasını vurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 553 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar