FETÖ’cülerle mücadele aralıksız sürecek

Dün İbni Haldun Üniversitesi'nin açılışı dolayısıyla yapılan İbn Haldun Semineri'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşma, önümüzdeki dönemde yer alacak...

Dün İbni Haldun Üniversitesi'nin açılışı dolayısıyla yapılan İbn Haldun Semineri'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşma, önümüzdeki dönemde yer alacak gelişmelere ışık tutacak nitelikteki açıklamalarla doluydu.
Bazı Batılı ülkelerden gelen ve içerideki bazı çevrelerin de seslendirdiği "Türkiye'deözgürlükler ve demokrasi rafa kaldırılıyor" şeklindeki tepkilerin, devlet katında nasıl değerlendirildiğini, Cumhurbaşkanı'nın şu cümlelerinden anlamak mümkündür:

Vesayete son
"-2003'ten beri demokrasiden, hukuktan asla taviz vermeden, devlet, toplum, siyaset hayatımıza nüfuz etmiş vesayet odaklarını bertaraf ettik.
İnsanımızı makarnacı, kömürcü, göbeğini kaşıyan adam diyerek aşağılayan millet düşmanlarının devrine son verdik."

Dünkü yasakçılar
"-Daha düne kadar yasakçı zihniyetin en ateşli savunucuları olanlar demokrasi fanatikliği numarasıyla kendini parçalıyor.
Kimse kimseyi kandırmasın. Sicili hak ve hürriyet katliamı dolu olanların bize ders vermeye kalkması komik kaçıyor komik. Devletin kendi kitaplarındaki şiiri okuduğu için içeriye attığınız bir cumhurbaşkanı var burada."

Özgürlüğün kapsamı
"-Bizim mücadelemiz farklı düşüncelerle değil, terörle, bu cinayet şebekelerine sözlü ve fikri mühimmat sağlayanlarla. Terör örgütlerinin propagandasını yapmak düşünceözgürlüğü kapsamına girmez. Hiçbir medeni devlet de terör şebekelerinin üniversitelerde yuvalanmasına izin vermez. Silah, molotof ve şiddet hak aramanın aracı olamaz."

Teröre övgü "-Terör örgütlerine methiyeler düzmenin fikir özgürlüğüyle alakası yoktur.
Akademik özgürlük kılıfı altında terör örgütüne propaganda makinesinin işletilmesine göz yumamayız. Teröre hizmet etmediği sürece her türlü fikrin serbestçe tartışılmasını temin ederken, terörle mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğiz"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 549 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 573 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 655 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.880 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar