Acaba FETÖ ile CIA’nın ilişkisi de gündemde var mı?

Bu yazıyı kaleme aldığım saatte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başkan Trump henüz görüşmemişlerdi. Bu görüşmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hangi konulara yönlendirileceğini...

Bu yazıyı kaleme aldığım saatte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başkan Trump henüz görüşmemişlerdi. Bu görüşmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hangi konulara yönlendirileceğini, çeşitli açıklamalardan ve yayınlardan biliyoruz. Yani bu görüşmeden Türkiye'nin neler beklediği biliniyordu.
Bu görüşmeden Başkan Trump'ın yani Amerika'nın neler beklediği ise tam olarak bilinmiyordu. Acaba Trump "YPG'ye silah vereceğiz ama siz endişelenmeyin, sonra geri alacağız" diyerek Türk-Amerikan ittifakının yara almamasına mı uğraşacaktı?

Washington'un gündemi
Şu anda Washington gündemindeki en önemli konu, acaba Erdoğan-Trump görüşmesine de yansıdı mı bilemiyoruz. Bu konu, Trump'ın Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'la görüşürken ona devlet sırlarını aktarmasıyla ilgili... ABD'ye giden uçaklardaki dizüstü bilgisayarların yasaklanmasının nedeni, DEAŞ'ın bu bilgisayarlara girip sabotajlar planlaması ihtimaliymiş. Bu da "Gizli" bilgiymiş. Ve yabancılara verilmesi 2009'da Obama'nın imzaladığı bir kararname ile "Sınıflandırılmış" türdeki bilgilerdenmiş.

Gerekçesi insani nedenler
Trump dün bir sosyal medya mesajı ile bu konuda şunları duyurdu:
"Başkan olarak, uçuş güvenliği ve terörizme dair gerçekleri Beyaz Saray'daki açık buluşmada Rusya ile paylaşmak istedim. İnsani nedenler ve Rusya'nın DEAŞ'a, terörizmekarşı hava saldırılarını geliştirmesini istiyorum."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar