Amerika’nın yanında Osmanlı amatör kalır

"Osmanlı'da oyun bitmez" diye bir özdeyiş vardır. Bu özdeyişin içeriği sade Anadolu insanını değil Orta Avrupalıları da yüzlerce yıl devlet karşısında ihtiyatlı...

"Osmanlı'da oyun bitmez" diye bir özdeyiş vardır. Bu özdeyişin içeriği sade Anadolu insanını değil Orta Avrupalıları da yüzlerce yıl devlet karşısında ihtiyatlı davranmayazorlamıştır. Osmanlı'nın son döneminde padişaha ölesiye muhalif olan isimlerin bile padişah tarafından maaşa bağlandıkları anlaşılınca "Osmanlı'da oyun bitmez" söyleminindoğruluğu bir kez daha kanıtlanmıştır.

Osmanlı amatörmüş
Şimdi bu sözü "Amerika'da oyun bitmez" şeklinde güncellemek gerektiği apaçık ortada. Son olarak WikiLeaks belgeleri ile kamuoyuna açıklanan olaylar, Amerika'nın yanındaOsmanlı'nın amatör kaldığını gösteriyor.
Evinize televizyon alırken, fiyatından, ekranın büyüklüğünden ya da aygıtın internete bağlanması gibi özelliklerden başka şey düşünmemişsinizdir.
Oysa son açıklanan WikiLeaks belgesine göre, Amerikan istihbaratçıları İngiliz meslektaşları ile birlikte çalışarak, önemli televizyon markalarının ürünlerini dinleme cihazlarına dönüştürmüşler. Bu markaların televizyonlarını oturma odanıza koyduğunuzda, evinizdeki bütün konuşmalar Amerikan istihbaratçıları tarafından dinleniyormuş.

Bunlar düşünce kuruluşuymuş
Amerika'nın "düşünce kuruluşları" diye bilinen enstitülerinde yazılan darbe senaryolarını daha sonra hangi ülkelerde sahneye koyulduklarını geçmişte defalarca gördük. Bu arada Arap Baharı'nı kışa çeviren Mısır'dan Libya'ya, Suriye'den Ukrayna'ya uzanancoğrafyalarda kitleleri sokağa döken sözde "Sivil Toplum Kuruluşları"nın finansörlerinin,bizde de önce Gezi kalkışmasını fonladıklarını biliyoruz. Son olarak FETÖ güdümlü 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında kimlerin bulunduklarını da hala tartışmaktayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 549 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 573 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 655 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.880 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar