Bizim darbelerin mimarları şimdi kendilerine döndüler

Bugün özellikle Washington'da olup bitenleri izlerken kendi kendime "Bizim yaşadıklarımız bizi çok üzdü ama şükredelim ki daha da derin yaralar açamamışlar" diyorum.Seçilmiş Başkan Donald Trump hakkında...

Bugün özellikle Washington'da olup bitenleri izlerken kendi kendime "Bizim yaşadıklarımız bizi çok üzdü ama şükredelim ki daha da derin yaralar açamamışlar" diyorum.
Seçilmiş Başkan Donald Trump hakkında FBI'ın "Rusya ile ne bağlantısı var, yoksa Trump'a seçimi Putin mi kazandırdı" içerikli araştırma yaptığı günleri yaşıyoruz. Belli ki Amerikan derin devletinin patronları mümkün olsa Trump'ı görevinden azledecekler. Daha doğrusu ellerinden gelse darbe yapıp devirecekler.

Hep ABD vardı
Düşünebiliyor musunuz? Dünyanın en güçlü demokrasisinde, kimse kimseye güvenmiyor. Bizim 17-25 Aralık'ta yaşadıklarımızın benzerleri şimdi Washington'da tezgâhlanıyor. Ve bu ülke hem ekonomik hem de askeri gücü ile yıllardır bize de patronluk ediyor. Demokrasimizin rafa kaldırıldığı askeri darbelerin arkasında daima Amerika'nın bulunduğunu bilerek ve kabullenerek yaşamadık mı?

Son noktayı koyduk
Bereket bir noktada "Yeter artık" diyebildik. Bu nokta 2000'li yılarda istikrarlı bir hükümete sahip olmamızla mı başladı, yoksa son nokta 15 Temmuz 2016 akşamı mı koyuldu, bilemiyorum. Ama bugünlerde yaşadıklarımız, o son noktanın dost ve müttefikler tarafından hoş karşılanmadığını da kanıtlamıyor mu? Türkiye'den kaçan darbecilerin, FETÖ'cülerin ve PKK'lıların dost ve müttefik ülkeler tarafından kucaklanması, başka türlü nasıl değerlendirilebilir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar