Siyaset mesleğinde başarının şartları bellidir

Siyasetin belki de en önemli kararı, ekonomiyi evrensel kanunlarından kopartmamaktır. Yani iç ve dış şartlar ne kadar farklı olsalar da, ekonomiyi serbest pazarın dışına fazla çıkartmayacaksın.Bakın işte...

Siyasetin belki de en önemli kararı, ekonomiyi evrensel kanunlarından kopartmamaktır. Yani iç ve dış şartlar ne kadar farklı olsalar da, ekonomiyi serbest pazarın dışına fazla çıkartmayacaksın.
Bakın işte Türkiye örneği ortada duruyor...
Darbe girişimi, terör saldırısı ve müttefiklerin ihaneti gibi olağanüstü olayları yaşadığımız 2016'da Türk ekonomisi yüzde 2.2'lik büyümesini sürdürmüş.

Durum ortada
Hatırlayın... Daha geçen haftalarda felaket tellalları doların 5 lirayı geçeceği kehanetinde bulunmaktaydılar.
Buna karşı dolar dün 3.64 TL'nin altına gerileyerek beş haftanın en düşük seviyesini görürken, Hazine'nin gerçekleştirdiği 9 yıl vadeli devlet tahvili ihalesine de üç kat teklif geldi.
Merkez Bankası tarafından dün açıklanan Ödemeler Dengesi verilerine göre ise, aralık ayında doğrudan yabancı sermaye girişi 1 milyar 991 milyon dolarla 17 ayın zirvesine çıktı.

Başbakan'ın değerlendirmesi
Mali disiplinden asla taviz vermediklerini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım'ın şu sözleri sanırım aklı başında herkesin düşüncelerini yansıtıyor:
"- Battık, batıyoruz diyen felaket tellalları sus-pus, hiç sesleri çıkmıyor. Küresel dalgalanmalarla başlayan döviz kurundaki oynaklık geçicidir, etkileri çok ama çok sınırlı kalacaktır.
Havaların ısınmasıyla birlikte ekonomide de demokraside de ülkemizin ayak bağlarının hepsinden kurtulmuş olacağız."

Temel dersler
Siyasete heves edenlerin bu gibi durumlardan almaları gereken dersler vardır. Bu derslerin bazılarını yine hatırlatalım:
- Ekonominin evrensel kurallarını uyguladığımız zaman ülkede yokluk, karaborsa ve döviz krizi olmaz.
- Arz- talep dengesini asla bozmayacaksın.
- Fiyatları sübvansiyone etmeyeceksin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 549 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 573 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 655 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.880 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar