Şimdi sıra “Amerikan Baharı”na mı geldi?

Değişik isimlerle Orta Avrupa'yı, Ortadoğu'yu, Latin Amerika'yı altüst eden sözde demokrasi eylemleri, şimdi Amerika'ya taşınmışa benziyor. Libya'yı kana boğan, Mısır'a Sisi darbesini getiren "Arap Baharı"nın...

Değişik isimlerle Orta Avrupa'yı, Ortadoğu'yu, Latin Amerika'yı altüst eden sözde demokrasi eylemleri, şimdi Amerika'ya taşınmışa benziyor. Libya'yı kana boğan, Mısır'a Sisi darbesini getiren "Arap Baharı"nın bize yansıma biçimi de "Gezi Kalkışması" olmamış mıydı? Taksim'den canlı yayın yapan yabancı televizyonları, her kalkışmada ortaya çıkan piyano çalan adamı unuttunuz mu?

Trump'ı protesto
Evet... Şimdi sıra Amerika Birleşik Devletleri'nin karıştırılmasına geldi. Çünkü Trump başarılı olursa ne yapacaklarını bilemeyen Beyaz Amerikalıların buldukları çözüm, bir "Amerikan Baharı" yaratmaya kadar dayandı. Trump'ın yemin törenini boykot etmeye kadar dayanan eylemlerin sokağa yansıması ise kalabalıkların gece vakti kentlerin caddelerine dökülüp, Trump'ı protesto etmeleri şeklinde gelişiyor.

Maaşlı eylemciler
Washington Times'ın haberine göre "Demand Protest" adlı şirketin onlarca kentte Trump karşı protestolara katılanlara 2500 dolara kadar ödeme yaptığı belirlenmiş. Göstericilere katıldıkları her eylemde saat başına 50 dolar ödeme yapıldığı kaydedilen habere göre, göstericilerin "maaş" alabilmek için yılda en az altı eyleme katılmaları gerekiyormuş. Daha önce protestolardan bazılarının Demokrat başkan adayı Hillary Clinton'a sempatisini gizlemeyen yatırımcı George Soros'un sponsorluğunu yaptığı gruplar tarafından organize edildiği belirtilmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar